Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Agenda

16 juni

Symposium: Hoe gaan we als kerk om met bedreigingen van het ongeboren leven?

Nieuwe medische ontwikkelingen bedreigen het ongeboren leven. Bijvoorbeeld het kweken van embryo’s t.b.v. wetenschappelijk onderzoek. Arthur Alderliesten schreef het boek Recht op leven waarin deze ontwikkelingen worden geschetst en die tijdens het symposium aan bod komen. Vanuit de ethiek van Dietrich Bonhoeffer wordt hierop gereflecteerd en antwoorden gezocht. Het recht op leven is gegeven met het leven zelf.
De oproep aan de kerk is om zich uit te spreken voor het recht op leven en inclusieve geloofsgemeenschappen te vormen waarbinnen men ontvankelijk is voor het kwetsbare en soms ook ongevraagde leven. Prominente sprekers vanuit kerken in Nederland reageren tijdens het symposium op deze oproep.

 

 

lees verder

18 december

Gebedsbijeenkomst

Om te herdenken aan het tot stand komen van de Wet Afbreking Zwangerschap houden wij een gebedsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst staan wij door middel van gebed, meditaties en samenzang stil bij wat deze wet heeft aangericht.

lees verder
Nieuwe ontwikkelingen bedreigen het ongeboren leven. Zoals het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoe… https://t.co/OHGA7w7v03   4 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!