Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Doe mee

Lukas 10, vers 2: "De oogst is wel groot, maar er zijn weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitzendt." De oogst van Schreeuw om Leven en hulpafdeling Er is Hulp is groot en ruimte voor vrijwilligers is er voldoende. Er zijn twee belangrijke vereisten: Wie is de Heere Jezus voor jou? En je bent overtuigd dat al het menselijk leven bescherm­waardig is, vanaf het eerste biologische begin tot het natuurlijke einde.

Schreeuw om Leven - vrijwilligers

Waken

Elke maand wordt er vanuit Schreeuw om Leven één of meerdere ochtenden gewaakt bij een abortuscentrum. Het doel van het waken is om vrouwen te bereiken die daar komen voor een abortus. De wakers staan er vanuit de liefde van de Heere Jezus, bewogen met de vrouw in nood. Voorafgaand aan het waken wordt er gebeden bij iemand thuis. Bij het abortuscentrum gaan de wakers zo mogelijk in gesprek met bezoekers van het abortuscentrum. Ze houden zich daarbij aan strikte regels om zo liefdevol en met respect in contact te komen met de bezoekers van de abortuscentra. Er zijn in Nederland vijftien plaatsen waar abortuscentra actief zijn: Amsterdam, Rotterdam, Almere, Groningen, Zwolle, Arnhem, Eindhoven, Maastricht, Heemstede, Utrecht, Leiden, Houten, Den Haag en Goes. In bijna al deze plaatsen is een wakegroep die vanuit Stichting Schreeuw om Leven een of meerdere keren waakt.

Nadat u zich aangemeld heeft, krijgt u informatiepakket toegestuurd en wordt u in contact gebracht met een coördinator.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Beursmedewerker
Diverse keren per jaar, meestal in vakantieperioden, op verschillende locaties in het land.
Regelmatig zijn er beurzen en evenementen waar we met een stand aanwezig zijn. De werkwijze kan per beurs verschillen. We staan op christelijke beurzen, zoals de Familiedagen en de Pinksterconferentie. En op algemene beurzen, zoals de Huishoudbeurs en de Libelle Zomerweek. Een beursmedewerker deelt materiaal uit, voert gesprekken en neemt enquêtes af. Vooraf krijgt u voldoende handvaten en tips om goed voorbereid op de stand te staan.
Nadat u zich aangemeld heeft, krijgt u informatiepakket toegestuurd en krijgt u t.z.t. e-mails over beurzen/evenementen waar we aanwezig zijn.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Journalistiek medewerker / vertaler
Flexibel qua tijd en locatie.
Nationaal en internationaal verschijnt er veel nieuws rondom abortus en euthanasie. Lees je zelf veel in kranten of op internet? Wellicht kun je helpen door gericht informatie te zoeken en aan ons door te geven. Nog interessanter is het als je in staat bent om informatie te verwerken en artikelen te schrijven. Lees je boeken en romans? Van diverse boeken kunnen wij een uittreksel goed gebruiken. Kun je vertalen? We kunnen hulp gebruiken met vertalen uit het Engels, maar ook uit andere talen.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Administratief medewerker
Op kantoor in Hilversum. Vanaf een dagdeel per week tijdens kantooruren.
De werkzaamheden zijn heel divers. Je kunt op vaste tijden komen of je beschikbaar stellen als oproepkracht.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Mars voor het Leven – Ordedienst en EHBO
Eén keer per jaar op de tweede zaterdag van december in Den Haag.
Jaarlijks wordt in december in Den Haag de Mars voor het Leven gehouden. Dit is een stille mars om de dertigduizend kinderen die in ons land elk jaar door abortus omkomen te gedenken en om op te komen voor de algemene bescherm­waardigheid van het menselijk leven. Het aantal deelnemers groeide van 2.500 in 2015 naar 5.000 in 2016. Om de mars in goede orde te laten verlopen zijn veel ordedienstmedewerkers nodig (mannen vanaf 18 jaar) en begeleiders (m/v) met een EHBO-diploma. De ordedienst is bedoeld als begeleiding van de mars. De politie is aanwezig voor de veiligheid, voor optreden bij eventuele ongeregeldheden en om het verkeer te regelen.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Mars voor het Leven – Gastvrouw/gastheer
Eén keer per jaar op de tweede zaterdag van december in Den Haag.
U bevindt zich in een van de tenten bij de in- en uitgang. Uw taak zal zijn om bezoekers te verwelkomen en ze informatie te overhandigen. Denk aan programmaboekjes, demonstratieborden en ordedienst-hesjes. Na de Mars neemt u de demonstratieborden weer in. De ordedienst-hesjes worden pas aan het eind van de dag ingeleverd.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Werkgroep voor busvervoer
Vanaf september tot de Mars voor het Leven, diverse werkzaamheden in je eigen regio.
Een plaatselijke werkgroep zorgt voor promotie van de Mars voor het Leven en regelt busvervoer daar naartoe. In verscheidene plaatsen is zo’n werkgroep actief. Op de pagina over busvervoer vindt u een recent overzicht. Wilt u vanuit uw plaats ook een bus laten rijden? Wij kunnen u voorzien van instructies en promotiemateriaal.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Er is Hulp - vrijwilligers

Counselor
Toewijding voor 4 à 6 maanden, in eigen regio.
Een counselor begeleidt een vrouw of meisje die na een abortus kampt met spijt en verdriet. Er is Hulp heeft twee verwerkingsmodulen ontwikkeld: een Bijbelstudie en een traject aan de hand van het boekje Heel haar keuze. Als een vrouw of meisje niet naar Hilversum kan komen, zoeken we in haar omgeving naar een counselor die deze verwerking met haar wil doen. Verwacht wordt dat je een hart hebt voor de vrouw in nood en pastorale gaven zoals goed kunnen luisteren, gespreksvaardigheden en kunnen bidden met de ander. Als counselor ben je geen hulpverlener, maar begeleidt je iemand in nauw contact met de betrokken hulpverlener van Er is Hulp.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Schreeuw om Leven ondersteund de petitie
6 april 2018

Schreeuw om Leven ondersteund de petitie

In het initiatief wetsvoorstel voor de abortuspil via de huisarts hebben GroenLinks en de PvdA te weinig oog voor de complexe keuze waarvoor de vrouw staat. Abortus is ingrijpend, niet zonder gevolgen, het beëindigd pril menselijk leven tot aan de 9e week van de zwangerschap.

Mailing aan alle basisscholen
12 maart 2018

Mailing aan alle basisscholen

Dinsdag 13 maart valt ‘HET’ boekje samen met de Leef special 'Relaties en seksualiteit' bij 6.282 basisscholen in Nederland op de mat met een begeleidende brief. Het is ons gebed dat deze scholenmailing er toe mag bijdragen dat er een gezondere situatie ontstaat op het gebied van relaties en seksualiteit. En daardoor minder onbedoelde zwangerschappen zullen ontstaan.

Barmhartigheid anno 2018
15 februari 2018

Barmhartigheid anno 2018

In de ‘Week van de euthanasie’ komt stichting Schreeuw om Leven met een kritische publicatie over de huidige euthanasiepraktijk in Nederland. Onder de titel ‘Barmhartigheid anno 2018’ worden in ruim honderd pagina’s juridische, politieke, medische en sociale aspecten van euthanasie besproken. Ook persoonlijke verhalen komen aan bod. Het is geen zwartboek, maar wel een document dat tot nadenken stemt in een tijd dat de grenzen van de praktijk steeds verder worden opgerekt met de Levenseindekliniek aan de voorhoede.

Volwassen zenuwen laten jonge embryo's al pijn voelen
8 februari 2018

Volwassen zenuwen laten jonge embryo's al pijn voelen

Nieuw onderzoek laat zien dat op het moment dat een vrouw weet dat ze zwanger is, het zenuwstelsel van het embryo al zodanig ontwikkeld is dat er pijn kan worden ervaren. De aangetoonde “volwassen” zenuwen bij zeer jonge embryo’s zijn een belangrijk feit binnen het debat over het wel of niet bestaan van foetale pijn.

En weer een verhaal van iemand die vertelt dat ze spijt heeft van haar abortus. Dit maken wij bijna dagelijks mee:… https://t.co/8PhWG1wzpW   2 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!