Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Vormen van hulpverlening

Schreeuw om leven biedt verschillende vormen van hulpverlening en zorgt daarmee voor een hoopvolle toekomst voor moeder en kind.

  • Sponsorplan: Aan hen die vanwege financiële nood een abortus overwegen biedt de stichting een sponsorplan. Doneer hier om moeder en kind een hoopvolle toekomst te bieden!
  • Psychosociale ondersteuning: Via de hulpverleningstak Er is Hulp biedt de stichting psychosociale hulp aan vrouwen die onbedoeld zwanger zijn. Ook zijn we er voor hen die worstelen met de nasleep van een abortus. Klik hier voor meer informatie.
  • Telefonische hulplijn: Via Er is Hulp is er een telefonische hulplijn beschikbaar waar vrouwen en mensen uit hun omgeving die vragen hebben over onbedoelde zwangerschap en abortus naar toe kunnen bellen. We streven er naar om deze hulplijn 24/7 bereikbaar te laten zijn. Help jij mee door telefonisch vrijwilliger te worden? Klik hier voor meer informatie.

Maatschapijbeïnvloeding

Naast hulpverlening staan we met overtuiging van de waarde en betekenis van het ongeboren leven in de maatschappij.

  • Maatschappijbeïnvloeding: Schreeuw om leven zoekt actief de dialoog om op te komen voor de waarde en betekenis van het ongeboren leven. Verder geeft de stichting informatieve lezingen en workshop over aan abortus gerelateerde onderwerpen. Ook bieden we preekschetsen en ander verwerkingsmateriaal
  • Mars voor het leven: De stichting organiseert jaarlijks de Mars voor het leven om zo in de maatschappij te kunnen uitdragen dat we willen opkomen voor het ongeboren leven!
  • Beurzen: Schreeuw om leven is jaarlijks aanwezig op verschillende beurzen om hier de waarde en betekenis van het ongeboren leven uit te dragen en bewustwording te creeëren rondom de huidige abortuspraktijk.
Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving
20 september 2023

Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving

In oktober 2021 hebben de fractieleiders van de meerderheidspartijen van het Belgisch parlement een studie en evaluatie gevraagd aan de Belgische universiteiten over de praktijk en de wetgeving van de vrijwillige zwangerschapsafbreking. Daarvoor werd een wetenschappelijk comité opgericht dat in april haar aanbevelingen en conclusies publiceerde.

Marsch für das Leben in Berlijn
18 september 2023

Marsch für das Leben in Berlijn

Zaterdag 16 september werd in Berlijn de 19e Marsch für das Leben gehouden. Gelijktijdig vond dezelfde demonstratie voor het eerst plaats in Keulen. In totaal waren er 7.000 deelnemers aanwezig om op te komen voor het ongeboren leven. In beide steden waren tegendemonstraties.

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig
1 september 2023

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig

Trudy Dehue (1951) publiceerde dit voorjaar het boek ”Ei, foetus, baby. Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap”. Het is een interessant boek voor wie zich, juist vanuit christelijk perspectief, bezighoudt met thema’s als onbedoelde zwangerschap, abortus en moederschap. In het Reformatorisch Dagblad van 1 september 2023 schreef Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om leven, er een recensie over.

Blijf op de hoogte!