Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Levensverhalen

Verdriet, twijfel, schaamte, eenzaamheid, uitzichtloosheid? Er zijn zoveel emoties waar onbedoeld zwangeren mee worstelen. Lees hieronder levensverhalen van vrouwen over hun ervaringen met onbedoelde zwangerschap en abortus.

  • Noëmi (23) werd onbedoeld zwanger van haar 3e kindje, ze nam, gedwongen door haar vriend de eerste abortuspil, maar kwam in contact met Er is Hulp, door de APR bleef haar kindje leven. Wil je het levensverhaal van Noëmi lezen? Klik dan hier.
  • Marja (33) onderging in de jaren '80 een abortus. Na een lange weg kwam ze tot geloof. Wil je haar levensverhaal lezen? Klik dan hier.
  • Daphne (27) ontdekte haar zwangerschap toen ze haar relatie al had verbroken. Ze wilde haar kindje houden, maar raakte in paniek door haar moeilijke omstandigheden. Toch liep ze op het laatste moment weg uit de kliniek. Wil je meer lezen over de situatie van Daphne en weten hoe het nu met haar gaat? Klik dan hier.
Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving
20 september 2023

Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving

In oktober 2021 hebben de fractieleiders van de meerderheidspartijen van het Belgisch parlement een studie en evaluatie gevraagd aan de Belgische universiteiten over de praktijk en de wetgeving van de vrijwillige zwangerschapsafbreking. Daarvoor werd een wetenschappelijk comité opgericht dat in april haar aanbevelingen en conclusies publiceerde.

Marsch für das Leben in Berlijn
18 september 2023

Marsch für das Leben in Berlijn

Zaterdag 16 september werd in Berlijn de 19e Marsch für das Leben gehouden. Gelijktijdig vond dezelfde demonstratie voor het eerst plaats in Keulen. In totaal waren er 7.000 deelnemers aanwezig om op te komen voor het ongeboren leven. In beide steden waren tegendemonstraties.

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig
1 september 2023

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig

Trudy Dehue (1951) publiceerde dit voorjaar het boek ”Ei, foetus, baby. Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap”. Het is een interessant boek voor wie zich, juist vanuit christelijk perspectief, bezighoudt met thema’s als onbedoelde zwangerschap, abortus en moederschap. In het Reformatorisch Dagblad van 1 september 2023 schreef Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om leven, er een recensie over.

Blijf op de hoogte!