Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Mars voor het leven

Op D.V. 11 november 2023 organiseert Schreeuw om leven de jaarlijkse Mars voor het leven. In een stille tocht door Den Haag laten duizenden mensen weten grote moeite te hebben met de abortuspraktijk in Nederland en dat abortus geen mensenrecht is. De boodschap is recht op leven.

De Mars voor het leven vind plaats op het Malieveld in Den Haag. Het terrein is van af 10.30 uur open voor inloop van bezoekers. Om 11.00 uur zal het podiumprogramma voorafgaand aan de stille Mars van start gaan. 

 • Belangrijke momenten in het programma: 
  • 10.30 uur Inloop bezoekers
  • 11.00 uur Start podiumprogramma
  • 12.15 uur Stille Mars door Den Haag
 • Klik hier voor informatie over de sprekers
 • Let op! Er is een doventolk aanwezig. 

Maak de Mars voor het leven mogelijk!

 • Vrijwilligers: Om de Mars voor het leven mogelijk te maken zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Maak de Mars mogelijk door vrijwilliger te worden! Klik hier voor meer informatie.
 • Financiële steun: Wil jij de Mars voor het leven financieel steunen Klik hier om te doneren.
 • Social Media: plaats berichten op je persoonlijke Social Media. Download hier berichten om te delen via sociale media of om te gebruiken op de WhatsAppstatus. Gebruik bij je berichten de #Marsvoorhetleven

Busvervoer naar Den Haag

Vanuit het hele land wordt er busvervoer georganiseerd naar het Malieveld in Den Haag. Wil jij ook samen reizen naar de Mars voor het leven? Meer informatie over de opstapplaatsen en het aanmelden vindt je hier!

Bordenactie Mars voor het leven!

Met welk bord loop jij 11 november in Den Haag? Stem hier op jouw top 3 met teksten voor op een demonstratiebord!

Wil je een terugblik op de Mars voor het leven van vorig jaar bekijken? Klik dan hier!

 

 

Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving
20 september 2023

Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving

In oktober 2021 hebben de fractieleiders van de meerderheidspartijen van het Belgisch parlement een studie en evaluatie gevraagd aan de Belgische universiteiten over de praktijk en de wetgeving van de vrijwillige zwangerschapsafbreking. Daarvoor werd een wetenschappelijk comité opgericht dat in april haar aanbevelingen en conclusies publiceerde.

Marsch für das Leben in Berlijn
18 september 2023

Marsch für das Leben in Berlijn

Zaterdag 16 september werd in Berlijn de 19e Marsch für das Leben gehouden. Gelijktijdig vond dezelfde demonstratie voor het eerst plaats in Keulen. In totaal waren er 7.000 deelnemers aanwezig om op te komen voor het ongeboren leven. In beide steden waren tegendemonstraties.

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig
1 september 2023

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig

Trudy Dehue (1951) publiceerde dit voorjaar het boek ”Ei, foetus, baby. Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap”. Het is een interessant boek voor wie zich, juist vanuit christelijk perspectief, bezighoudt met thema’s als onbedoelde zwangerschap, abortus en moederschap. In het Reformatorisch Dagblad van 1 september 2023 schreef Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om leven, er een recensie over.

Blijf op de hoogte!