Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Mars voor het Leven 2021


Veelgestelde vragen:
- Waarom zal de Mars worden gelopen door maar 500 mensen?
De Mars voor het Leven vergt veel organisatie. Zaken als de locatie van de mars moeten ruim van te voren vastliggen. Vanwege de coronamaatregelen was er vanuit de gemeente Den Haag tot voor kort een beperking voor bewegende demonstraties (marsen) van slechts 500 mensen. Meer mensen toelaten, was alleen mogelijk als ze allemaal stilstaan. We hebben toen gekozen voor een zogeheten dynamische demonstratie, zodat de mensen door de stad kunnen lopen. We wisten dat de mogelijkheid bestond dat de regels later zouden versoepelen. Maar we wisten ook dat het dan te laat is om de organisatie van de mars dan nog te wijzigen. We zouden dan immers een andere locatie moeten reserveren en dat lukt op zo’n korte termijn niet. Hoewel 500 nog steeds veel minder is dan we samen gewend zijn, is Schreeuw om Leven toch blij dat het meer is dan wat vorig jaar mogelijk was, toen de mars nog stilstaand was en bestond uit 50 personen. Dit jaar zullen we, D.V., alsnog een livestream met interessant programma te kunnen verzorgen waarbij iedereen online deel kan uitmaken van de Mars voor het Leven.

Social Wall met #MarsvoorhetLeven
(klik hier voor de uitgebreide social wall)

Belangrijk: Kom niet zelf naar Den Haag maar kijk naar onze livestream
en verspreidt onze boodschap op social media op zaterdag 13 november

Vanuit Den Haag wordt een interactieve Mars voor het Leven livestream van anderhalf uur uitgezonden via deze website, onze YouTube en Facebook accounts, TV-zender Family7 en de Reformatorische Omroep. Het programma start om 14.00 uur. Onderdeel van de livestream is een kleine mars met 500 personen. Social media activiteit met #MarsvoorhetLeven houden we bij op onze social wall.

Sprekers:
Wordt nog bekendgemaakt
En bijdragen van:
Wordt nog bekendgemaakt
Presentatie: Sara van Oordt & Riekelt Pasterkamp
Muziek: Delise
Er zijn ook gebarentolken aanwezig.
 

We komen niet zoals gebruikelijk met duizenden bij elkaar om op één locatie onze boodschap te delen met Nederland. Op diverse manieren laten we samen online het positieve pro-life geluid horen, zodat de samenleving niet om #MarsvoorhetLeven heen kan.

Neem ook een kijkje op de online Pro-Life Markt en ontdek welke organisaties zich inzetten voor pro-life.

 

Update: In verband met de situatie rondom corona hebben we afgeraden om lokaal bij elkaar te komen, maar vooral vanuit huis de Mars voor het Leven te volgen. Lees onder de video hoe u tóch van u kunt laten horen tijdens de Mars voor het Leven.

Lees hieronder hoe we samen onze stem kunnen laten horen:
 

  • Foto bij uw plaatsnaambord
    Om te laten zien dat heel Nederland dit jaar 'meeloopt' met de Mars voor het Leven, vragen we u om een creatieve pro-life foto te maken bij uw plaatsnaambord en die foto te delen. Hieronder ziet u het voorbeeld van een deel van het personeel van Schreeuw om Leven. We zijn benieuwd naar uw foto! Als u zelf een demonstratiebord maakt, let er dan op dat het een positieve pro-life boodschap is. U kunt ook borden of een levensvlag bij ons bestellen.

  • Eigen creaties/foto's via hashtag #MarsvoorhetLeven
    Deel in de Week van het Leven, maar vooral op 13 november tijdens de Mars voor het Leven, uw creatie via uw sociale media. Op die manier kunt u dit jaar uw stem laten horen tijdens de Mars voor het Leven.

 

Terugkijken: Mars voor het Leven 2020 in Den Haag

 

 

 

Bekijk de Livestream van 2019 terug:

Het evenement van 2019 bekijk je door te klikken op deze Facebook link.
De afsluiting van de mars (aan het einde van de video) bekijk je door te klikken op deze Facebook link.

Verslag en foto's

Lees hier het eerste verslag van de Mars voor het Leven 2019.
Bekijk hier via Facebook de eerste foto's van het verloop van de dag.

 

Europese Unie dreigt radicaal abortusstandpunt over te nemen
23 juni 2021

Europese Unie dreigt radicaal abortusstandpunt over te nemen

Het woord abortus komt er 51 keer in voor: het zogenaamde Matić Rapport. Het is een initiatief van de Europarlementariër Predrag Matić van de sociaaldemocratische partij van Kroatie. Volgens velen wordt dit het meest progressieve rapport waarover de Europese Unie ooit stemde als het gaat om abortusrechten. Zelfs Nederland zou op de vingers kunnen worden getikt omdat de abortuswet hier niet progressief genoeg is.

Noem ook abortus als factor voor vergrijzing
28 april 2021

Noem ook abortus als factor voor vergrijzing

In de rapportage springt een aantal cijfers eruit. Om te beginnen is het totale aantal abortussen gestegen van 31.002 naar 32.233. Dat komt neer op 124 verdwenen kinderen per schooldag, oftewel vijf schoolkassen vol. De stijging doet zich volledig voor onder vrouwen die in Nederland wonen. Het cijfer wordt zelfs wat afgeremd door een daling onder buitenlandse vrouwen die in Nederland een abortusbehandeling ondergingen. Deze stijging, die Kenniscentrum Fiom kwalificeerde als ”licht”, is meer dan het dubbele van de opmars die in 2018 werd geconstateerd.

Nieuwe abortuscijfers: stijging op vrijwel alle fronten
11 april 2021

Nieuwe abortuscijfers: stijging op vrijwel alle fronten

Eind maart werd de jaarlijkse rapportage Wet afbreking zwangerschap bekendgemaakt. De overheid loopt hierin altijd twee jaar achter, waardoor we nu pas inzicht kregen in de situatie van 2019. Helaas constateren we opnieuw forse stijgingen.

Oproep: Bent u (of kent u) iemand die 16 weken of langer zwanger is? Misschien wil diegene meewerken aan een pracht… https://t.co/3rsyINUp5p   347 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!