Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Mars voor het Leven 2019

Mars voor het Leven 2019 in Utrecht

De Mars voor het Leven zal ook dit jaar worden gelopen.
Ditmaal op een eerdere datum en een nieuwe locatie.

 

Op zaterdag 16 november 2019 houden wij D.V. ons jaarlijkse evenement. We starten om 11.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht, waarna we onze gebruikelijke stille mars vanaf 13.00 uur beginnen te lopen.

 

Het volledige programma:

11.00 uur Inloop

12.00 uur Start inhoudelijk programma met samenzang en sprekers

13.00 uur Start Stille Mars voor het Leven

15.30 uur (+/-) Afsluiting gehele programma

Er wordt een collecte gehouden.

 

Sprekers

Kees van Helden, directeur Schreeuw om Leven

Kees van der Staaij, fractieleider SGP

Gert-Jan Segers, fractieleider ChristenUnie

Jos Leijenhorst, directeur Pro-Life verzekeringen

[nog niet bekend], ervaringsdeskundige

 

Hoofddoelen Mars voor het Leven 2019

  • Een krachtig signaal naar samenleving en politiek. Opkomen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven.
  • Het uitdragen van het thema Liefde & Waarheid: eerlijke informatie geven zonder veroordeling of verwijt, maar juist met begrip, opvang en hulp.
  • Vrouwen, partners en families wijzen op de bestaande hulp bij onbedoelde zwangerschap en bekendmaken met de mogelijke alternatieven.

Praktische informatie

Catering en sanitaire voorzieningen zijn beschikbaar vanuit de Jaarbeurs zelf. In tegenstelling tot vorig jaar is het evenement ditmaal binnen. Vergeet echter niet om eventueel extra kleding mee te nemen voor de stille mars door de stad. Bij binnenkomst ontvangt u van de organisatie een programmaboekje en een demonstratiebord. Wilt u samen met de bus of trein reizen, bekijk of er een werkgroep bij u in de buurt actief is die een opstapplaats georganiseerd heeft. U hoeft zich niet aan te melden als u met eigen vervoer komt. U treft op onze website een routebeschrijving aan.

 

Vrijwilligers en Promotiematerialen

Indien u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de organisatie van de Mars voor het Leven 2019, kunt u zich hier aanmelden voor een van de volgende vrijwilligersrollen: ordedienst, gastvrouwen/heren, op- en afbouwploeg, EHBO. Wanneer u promotiematerialen bij ons wilt downloaden of aanvragen, gebruik dan deze link.

 

Terugblik Mars voor het Leven 2018

Op zaterdag 8 december 2018 vond de 26ste Mars voor het Leven plaats. Met dankbaarheid kijken we er op terug. Een bijzonder samenzijn met ongeveer 10.000 mensen die opkwamen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven.

 

Bekijk de video: Mars voor het Leven 2018


 

De EO maakte een reportage over het demonstreren bij abortuscentra
17 september 2019

De EO maakte een reportage over het demonstreren bij abortuscentra

Begin deze maand zond het Tv-programma NieuwLicht van de EO een reportage uit over de demonstraties bij abortuscentra. Het werd een opvallend evenwichtig verslag, waarin alle partijen duidelijk en zonder knip en plakwerk aan het woord werden gelaten. Zo sprak Tijs van den Brink met een abortusarts, een slachtoffer van intimidatie, een vrouw die hulp kreeg van Schreeuw om Leven en twee pro-life stichtingen. Tijs onderzocht zijn eigen gevoel bij alle verhalen.

Feministe in gesprek met Kees van Helden
22 augustus 2019

Feministe in gesprek met Kees van Helden

Milou Deelen is feministe en wilde graag spreken met de directeur van Schreeuw om Leven, Kees van Helden. Er komen vragen aan bod als 'wanneer is het een kindje?' en of het wel gepast is om vrouwen vlakbij een abortuscentrum aan te spreken. 

Opa en Oma verdriet
17 augustus 2019

Opa en Oma verdriet

Terwijl ik uitleg wat ons werk inhoudt, zegt ze ineens dat de voormalige vriendin van haar zoon onlangs een abortus heeft laten doen. Met tranen in haar ogen kijkt ze me aan. Haar man legt beschermend zijn arm om haar heen. Diep geroerd luister ik naar het verdrietige verhaal van een onbedoelde zwangerschap die eindigde in een abortus. ‘Het kloppende hartje was op de echo al te zien’, zegt ze emotioneel.

Afgelopen zondag liepen in Slowakije maar liefst 50.000 mensen mee om te protesteren tegen #abortus. Op 16 novembe… https://t.co/tJgfktRAkw   6 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!