Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Mars voor het Leven 2020

 

Social Wall met #MarsvoorhetLeven
(klik hier voor de uitgebreide social wall)

Belangrijk: Kom niet zelf naar Den Haag maar kijk naar onze livestream
en verspreidt onze boodschap op social media op zaterdag 14 november

Vanuit Nieuwspoort in Den Haag wordt een interactieve Mars voor het Leven livestream van anderhalf uur uitgezonden via deze website, onze YouTube en Facebook accounts, TV-zender Family7 en de Reformatorische Omroep. Het programma start om 11.00 uur. Onderdeel van de livestream is een kleine mars met 50 personen bij de regeringsgebouwen. Social media activiteit met #MarsvoorhetLeven houden we bij op onze social wall.

Sprekers:
Kees van der Staaij (SGP, fractievoorzitter Tweede Kamer)
Don Ceder (ChristenUnie, fractievoorzitter Amsterdam)
Elise van Hoek (Nederlandse Patiëntenvereniging, NPV)
Paul Lieverse (Christian Medical Fellowship, CMF, pijnarts en oud voorzitter)
Peter Hildering (huisarts)
Adrianne Vroegindeweij met oud hulpvraagster (Schreeuw om Leven, hulpverleningsafdeling Er is Hulp)
Hendrika Jelies (Schreeuw om Leven, landelijk coördinator aanwezigheid bij abortuscentra)
En bijdragen van:
Diederik van Dijk (Week van het Leven, NPV)
Deborah (ervaringsdeskundige, met hulp koos ze voor haar kindje)
Presentatie: Sara van Oordt & Riekelt Pasterkamp
Muziek: Christian Verwoerd, Erika de With en Mark Westdorp
Er zijn ook gebarentolken aanwezig.
 

We komen niet zoals gebruikelijk met duizenden bij elkaar om op één locatie onze boodschap te delen met Nederland. Op diverse manieren laten we samen online het positieve pro-life geluid horen, zodat de samenleving niet om #MarsvoorhetLeven heen kan.

Neem ook een kijkje op de online Pro-Life Markt en ontdek welke organisaties zich inzetten voor pro-life.

 

Update 14-10-2020: In verband met de situatie rondom corona hebben we afgeraden om lokaal bij elkaar te komen, maar vooral vanuit huis de Mars voor het Leven te volgen. Lees onder de video hoe u tóch van u kunt laten horen tijdens de Mars voor het Leven.

 

Lees hieronder hoe we samen onze stem kunnen laten horen:
 

 • Foto bij uw plaatsnaambord
  Om te laten zien dat heel Nederland dit jaar 'meeloopt' met de Mars voor het Leven, vragen we u om een creatieve pro-life foto te maken bij uw plaatsnaambord en die foto te delen. Hieronder ziet u het voorbeeld van een deel van het personeel van Schreeuw om Leven. We zijn benieuwd naar uw foto! Als u zelf een demonstratiebord maakt, let er dan op dat het een positieve pro-life boodschap is. U kunt ook borden of een levensvlag bij ons bestellen.

 

 • Pro-life Kleurplaat (download of vraag gratis exemplaren aan)
  Wat zou het geweldig zijn om op 14 november honderden kleurrijke pro-life kleurplaten voorbij te zien komen op diverse sociale media met de hashtag #MarsvoorhetLeven. Stuur de blanco kleurplaat ook door aan vrienden en familie met kinderen. Gebruikt u geen social media? Stuur dan de foto naar ons op via info@schreeuwomleven.nl.

 

 • Video / verhaal: "Ik Mars voor het Leven, omdat..."
  Deel uw verhaal via video of tekst met ons via info@schreeuwomleven.nl. Als het een video is, begin de video met "Ik Mars voor het Leven, omdat...". Stuur uw video of tekst in vóór 23 oktober, zodat we alle inzendingen kunnen verwerken. Een deel van de inzendingen komt in onze livestream terug.

 

 • Eigen creaties/foto's via hashtag #MarsvoorhetLeven
  Deel in de Week van het Leven, maar vooral op 14 november tijdens de Mars voor het Leven, uw creatie via uw sociale media. Op die manier kunt u dit jaar uw stem laten horen tijdens de Mars voor het Leven.

 

Aanvragen Week van het Leven pakket
Op zondag 8 november start de Week van het Leven met de Zondag voor het Leven. We bieden drie hulpmiddelen aan om te gebruiken tijdens de Week van het Leven:

 1. Preekschets (voor voorgangers en sprekers)
  Doel: Bouwstenen aanreiken voor een preek over het wonder van de schepping, de weerbarstigheid van het leven, en de weldadigheid van God. Motiveren om voor het leven op te komen.
 2. Gebedsboekje (voor iedereen die speciaal in deze Week van het Leven wil bidden)
 3. Pro-life Kleurplaat (voor kinderen)

Download dit pakket (of onderdelen er van) of vraag kostenloos exemplaren aan via het aanvraagformulier. Deel het met uw gemeente en/of uw voorganger.

 

Terugkijken: Mars voor het Leven 2019 in Utrecht

 

Bekijk de Livestream terug

Het evenement van 2019 bekijk je door te klikken op deze Facebook link.
De afsluiting van de mars (aan het einde van de video) bekijk je door te klikken op deze Facebook link.

Verslag en foto's

Lees hier het eerste verslag van de Mars voor het Leven 2019.
Bekijk hier via Facebook de eerste foto's van het verloop van de dag.

 

Nieuwe abortuscijfers: stijging op vrijwel alle fronten
11 april 2021

Nieuwe abortuscijfers: stijging op vrijwel alle fronten

Eind maart werd de jaarlijkse rapportage Wet afbreking zwangerschap bekendgemaakt. De overheid loopt hierin altijd twee jaar achter, waardoor we nu pas inzicht kregen in de situatie van 2019. Helaas constateren we opnieuw forse stijgingen.

Christelijk stemgedrag mag focussen op abortus en euthanasie
17 maart 2021

Christelijk stemgedrag mag focussen op abortus en euthanasie

Predikant Paul Visser deed in Trouw een weinig versneden oproep onder christenen om niet op christelijke partijen te stemmen, ondanks hun eventuele moeite met abortus en euthanasie. Moderne thema’s, zoals de klimaatcrisis en vluchtelingenproblematiek, zijn nu de brandende issues die van invloed zijn op de stem van Visser. Door het waardeoordeel ‘crisis’ aan het woord klimaat te verbinden – maar ook door te wijzen op de christelijke levenswandel van drie linkse fractievoorzitters – leek hij de dobberende christelijke kiezer zachtjes naar een linkse stroming te stuwen.

PERSBERICHT: Schreeuw om Leven, SGP en NPV lanceren www.beraadtermijn.nl
4 maart 2021

PERSBERICHT: Schreeuw om Leven, SGP en NPV lanceren www.beraadtermijn.nl

Onlangs werd er een Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht om de wettelijke beraadtermijn te schrappen. Schreeuw om Leven, SGP en NPV zijn het oneens met een dergelijke versoepeling van de abortuswet. Zij starten daarom een campagne om de beraadtermijn te behouden.

Vacature Schreeuw om Leven: evenementencoordinator
1 maart 2021

Vacature Schreeuw om Leven: evenementencoordinator

Ben jij christen, krijg je energie van zaken regelen/organiseren en draag je graag je steentje bij in een ideële organisatie die zich inzet voor de bescherming van het ongeboren leven en hulpverlening rondom onbedoelde zwangerschappen? Dan is dit wellicht een mooie plek voor jou!

Oproep: Bent u (of kent u) iemand die 16 weken of langer zwanger is? Misschien wil diegene meewerken aan een pracht… https://t.co/3rsyINUp5p   158 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!