Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Mars voor het Leven 2020

 

Social Wall met #MarsvoorhetLeven
(klik hier voor de uitgebreide social wall)

Belangrijk: Kom niet zelf naar Den Haag maar kijk naar onze livestream
en verspreidt onze boodschap op social media op zaterdag 14 november

Vanuit Nieuwspoort in Den Haag wordt een interactieve Mars voor het Leven livestream van anderhalf uur uitgezonden via deze website, onze YouTube en Facebook accounts, TV-zender Family7 en de Reformatorische Omroep. Het programma start om 11.00 uur. Onderdeel van de livestream is een kleine mars met 50 personen bij de regeringsgebouwen. Social media activiteit met #MarsvoorhetLeven houden we bij op onze social wall.

Sprekers:
Kees van der Staaij (SGP, fractievoorzitter Tweede Kamer)
Don Ceder (ChristenUnie, fractievoorzitter Amsterdam)
Elise van Hoek (Nederlandse Patiëntenvereniging, NPV)
Paul Lieverse (Christian Medical Fellowship, CMF, pijnarts en oud voorzitter)
Peter Hildering (huisarts)
Adrianne Vroegindeweij met oud hulpvraagster (Schreeuw om Leven, hulpverleningsafdeling Er is Hulp)
Hendrika Jelies (Schreeuw om Leven, landelijk coördinator aanwezigheid bij abortuscentra)
En bijdragen van:
Diederik van Dijk (Week van het Leven, NPV)
Deborah (ervaringsdeskundige, met hulp koos ze voor haar kindje)
Presentatie: Sara van Oordt & Riekelt Pasterkamp
Muziek: Christian Verwoerd, Erika de With en Mark Westdorp
Er zijn ook gebarentolken aanwezig.
 

We komen niet zoals gebruikelijk met duizenden bij elkaar om op één locatie onze boodschap te delen met Nederland. Op diverse manieren laten we samen online het positieve pro-life geluid horen, zodat de samenleving niet om #MarsvoorhetLeven heen kan.

Neem ook een kijkje op de online Pro-Life Markt en ontdek welke organisaties zich inzetten voor pro-life.

 

Update 14-10-2020: In verband met de situatie rondom corona hebben we afgeraden om lokaal bij elkaar te komen, maar vooral vanuit huis de Mars voor het Leven te volgen. Lees onder de video hoe u tóch van u kunt laten horen tijdens de Mars voor het Leven.

 

Lees hieronder hoe we samen onze stem kunnen laten horen:
 

 • Foto bij uw plaatsnaambord
  Om te laten zien dat heel Nederland dit jaar 'meeloopt' met de Mars voor het Leven, vragen we u om een creatieve pro-life foto te maken bij uw plaatsnaambord en die foto te delen. Hieronder ziet u het voorbeeld van een deel van het personeel van Schreeuw om Leven. We zijn benieuwd naar uw foto! Als u zelf een demonstratiebord maakt, let er dan op dat het een positieve pro-life boodschap is. U kunt ook borden of een levensvlag bij ons bestellen.

 

 • Pro-life Kleurplaat (download of vraag gratis exemplaren aan)
  Wat zou het geweldig zijn om op 14 november honderden kleurrijke pro-life kleurplaten voorbij te zien komen op diverse sociale media met de hashtag #MarsvoorhetLeven. Stuur de blanco kleurplaat ook door aan vrienden en familie met kinderen. Gebruikt u geen social media? Stuur dan de foto naar ons op via info@schreeuwomleven.nl.

 

 • Video / verhaal: "Ik Mars voor het Leven, omdat..."
  Deel uw verhaal via video of tekst met ons via info@schreeuwomleven.nl. Als het een video is, begin de video met "Ik Mars voor het Leven, omdat...". Stuur uw video of tekst in vóór 23 oktober, zodat we alle inzendingen kunnen verwerken. Een deel van de inzendingen komt in onze livestream terug.

 

 • Eigen creaties/foto's via hashtag #MarsvoorhetLeven
  Deel in de Week van het Leven, maar vooral op 14 november tijdens de Mars voor het Leven, uw creatie via uw sociale media. Op die manier kunt u dit jaar uw stem laten horen tijdens de Mars voor het Leven.

 

Aanvragen Week van het Leven pakket
Op zondag 8 november start de Week van het Leven met de Zondag voor het Leven. We bieden drie hulpmiddelen aan om te gebruiken tijdens de Week van het Leven:

 1. Preekschets (voor voorgangers en sprekers)
  Doel: Bouwstenen aanreiken voor een preek over het wonder van de schepping, de weerbarstigheid van het leven, en de weldadigheid van God. Motiveren om voor het leven op te komen.
 2. Gebedsboekje (voor iedereen die speciaal in deze Week van het Leven wil bidden)
 3. Pro-life Kleurplaat (voor kinderen)

Download dit pakket (of onderdelen er van) of vraag kostenloos exemplaren aan via het aanvraagformulier. Deel het met uw gemeente en/of uw voorganger.

 

Terugkijken: Mars voor het Leven 2019 in Utrecht

 

Bekijk de Livestream terug

Het evenement van 2019 bekijk je door te klikken op deze Facebook link.
De afsluiting van de mars (aan het einde van de video) bekijk je door te klikken op deze Facebook link.

Verslag en foto's

Lees hier het eerste verslag van de Mars voor het Leven 2019.
Bekijk hier via Facebook de eerste foto's van het verloop van de dag.

 

Nieuwe Evaluatie Abortuswet: Eenzijdig, kleinschalig en Vooringenomen
2 juli 2020

Nieuwe Evaluatie Abortuswet: Eenzijdig, kleinschalig en Vooringenomen

Na vijftien jaar ligt er sinds afgelopen vrijdag 26 juni eindelijk een nieuwe evaluatie van de Abortuswet. Vrijwel alle media hebben dit nieuws genegeerd, ondanks de ruime aandacht die het onderwerp abortus de afgelopen tijd van hen kreeg ten opzichte van de jaren ervoor. Schreeuw om Leven is geschrokken van het eenzijdige karakter van de rapportage en de teleurstellende kwaliteit van de enquêtes en interviews.

Spijt en schuldgevoel na abortus
29 mei 2020

Spijt en schuldgevoel na abortus

Regisseur Tessa Louise Poppe heeft een film gemaakt over dit beladen onderwerp: “Overtijd”. Samen met twee anderen, waaronder Kiki van het Humanistisch Verbond, vertellen de vrouwen over hun spijt, twijfel en veranderde zelfbeeld na hun abortus.

WHO Adviseert Abortuspillen tot Voorbij 24 Weken Zwangerschap
20 mei 2020

WHO Adviseert Abortuspillen tot Voorbij 24 Weken Zwangerschap

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Sommige aantijgingen gaan over de aanpak van de huidige wereldwijde situatie, andere kritiek wordt geuit op het WHO-beleid rond seksualiteit. Als het gaat om abortus, ontvangt de WHO ook regelmatig kritiek, met name vanuit de pro-life beweging. Ook Schreeuw om Leven is regelmatig niet te spreken over de abortusrichtlijnen die de WHO de wereld in stuurt. Bij al deze zaken is het belangrijk om te blijven kijken naar de informatie zelf, zodat we organisaties zoals de WHO niet beschuldigen van onwaarheden

Schreeuw om Leven stuurt videoboodschap naar Canadese March for Life
14 mei 2020

Schreeuw om Leven stuurt videoboodschap naar Canadese March for Life

Deze week organiseert Campaign Life Coalition de March for Life in Canada. Vanwege de omstandigheden hebben zij gekozen voor een online Mars voor het Leven. Zij hebben ons - en andere pro-life organisaties wereldwijd - gevraagd om een video boodschap op te nemen ter bemoediging van alle deelnemers die een stem willen zijn voor ongeboren Canadese kinderen. Zie hier het resultaat dat - vanuit onze thuiswerkplek - werd gemaakt door een deel van ons kantoorpersoneel.

Oproep: Bent u (of kent u) iemand die 16 weken of langer zwanger is? Misschien wil diegene meewerken aan een pracht… https://t.co/3rsyINUp5p   20 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!