Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Première Unplanned: een emotionele avond

29-10-2019

Premiere Unplanned: een emotionele avond

Het was niet zomaar een uitverkochte filmpremière, afgelopen 23 oktober in Veenendaal. Vooraf was er een presentatie door de directeur van Schreeuw om Leven, Kees van Helden. Daarin liet hij enkele voorbeelden zien van foutieve informatie over het abortusdebat. Daarnaast sprak hij over het werk van de hulpverleningstak van de stichting, die ook nu klaarstond voor vrouwen in nood. De hulpbus was aanwezig in de zaal, waardoor vrouwen die na de film wilden napraten, hiervoor een rustige omgeving konden vinden. Die hulp bleek echter al tijdens de film nodig, toen een aantal vrouwen de zaal uitliep vanwege heftige scenes.

De film laat iets zien van waar wij 24 uur per dag mee bezig zijn”, zei Van Helden na afloop tegen het RD.Het was voor veel mensen een pittige film. Diverse bezoekers gingen met de hulpverleners in gesprek. En verschillende mensen kwamen bij mij met de vraag: Wat kan ik doen? Mensen willen in actie komen, bijvoorbeeld tijdens de Mars voor het Leven op 16 november.”

Ook tijdens het gebed aan het einde van de avond was de emotie voelbaar:

Heere we belijden dat we in ons land zo ontzettend de fout in gaan bij abortus. Heere God wilt U vergeving geven voor ons land. Vergeving voor ons als we te weinig doen. Vergeving voor de aborteurs die daar werken. Heere wilt u geven dat ze ook mogen stoppen, zoals Abby Johnson. Heere we bidden voor al die vrouwen in nood. Voor vrouwen die een abortus hebben gehad en ermee worstelen.

En op sociale media waren de reacties tekenend:

Ben gisteren geweest, ik was alleen en dacht ja het zal heftig zijn, maar zo heftig dat ik me hoofd weg moest draaien omdat ik zo misselijk werd van verdriet zoveel dingen die boven kwamen…”

Indrukwekkend film van de realiteit! Ik geloof dat de film bij zal dragen aan een stuk bewustwording en het verminderen van het aantal abortussen. En het liefst stoppen natuurlijk! Do not conform yourselves to the standards of this world! Romeinen 12:2

Het RD kopte niet voor niets de volgende dag: ”Unplanned” laat zaal ademloos achter in Veenendaal”.

Waar en wanneer de film bekend wordt gemaakt kon Van Helden nog niet exact zeggen. “Dat wordt op korte termijn bekend gemaakt via de website Unplanned.nl.

Ook CIP.nl liet een verslag opmaken. Daarbij dient wel te worden vermeld dat de pro-choice activiste die meepraat niet bij de filmpremiere aanwezig was.

Voor het uitgebreide artikel in het RD, klik hier.

Zie hier enkele interviews die het RD op camera vastlegde:

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor een verslag in De Gelderlander

 

 

terug naar het overzicht
Nog maar even, dan wordt in GB een wetsonderdeel gepresenteerd dat het mogelijk moet maken om de abortusgrens te ve… https://t.co/oFAOhfOU9A   3 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!