Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Clara Wichmann: Coronacrisis hét moment voor abortuspil via de huisarts?

02-04-2020

Clara Wichmann: Coronacrisis hét moment voor abortuspil via de huisarts?

De directrice van Bureau Clara Wichmann ziet haar kans schoon om een lang gekoesterde wens door te drukken, nu de Coronacrisis overal in Nederland vraagt om een ander beleid. Onder het mom van een de tijdelijke wijziging, die zojuist in het Verenigd Koninkrijk is ingevoerd, wil ze de huisarts alle rechten geven om de abortuspil te verstrekken. Het is de bedoeling dat de huisarts dit ook nog eens doet via een online of telefonisch consult, aldus Anniek de Ruijter.

Volgens deze organisatie is een abortus niet uit te stellen, terwijl het niet doden van ongeboren kinderen natuurlijk altijd tot de opties behoort. Dát andere beleid wil men kennelijk niet eens overwegen. Wij maken ons daarom sterk voor meer hulp aan vrouwen die een abortus willen ondergaan, zodat ze hun kind kunnen behouden.

Women on Waves, die de actie van Anniek Ruijter steunt, kreeg al jaren geleden een vergunning van de Nederlandse overheid om buiten territoriale wateren abortussen te verlenen tot 9 weken zwangerschap. Deze vergunning wordt onder andere gebruikt om de abortuspil te verstrekken in gebieden waar abortus verboden is. Dit gebeurt ook via internet. Dit alles is tot groot ongenoegen van diverse landen. De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit, FDA, tikte Women on Waves recentelijk al op de vingers voor het verkopen van niet goedgekeurde abortuspillen aan Amerikaanse burgers.

Bureau Clara Wichman en Women on Waves werken samen om deze tijd van crisis te gebruiken om de abortuspil ook in Nederland via digitaal consult door te drukken. Men heeft zelfs al een brief geschreven aan minister Hugo de Jonge van VWS waarin ze hem op het hart drukken om deze maatregelen zo snel mogelijk te nemen.

Na inname van de eerste abortuspil is er nog een mogelijke weg terug. Schreeuw om Leven zal meer gaan inzetten op deze mogelijkheid van de Abortus Pil Stopper

Uit onderzoek blijkt dat de abortuspil juist een bron van complicaties is.

Hartelijk dank voor het lezen van dit artikel!
Dank voor uw gebed en donatie!

terug naar het overzicht
Donderdagavond 9 februari spreekt @ArthurAlderl namens Schreeuw om Leven tijdens Jij Daar! Zijn bijdrage zal gaan o… https://t.co/Rd7J3UhRJL   1 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!