Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Het RD: 'Bijna nergens klachten van abortuscentra'

20-04-2020

Het Reformatorisch Dagblad kwam zaterdag 18 april 2020 met een vernietigend artikel over de klachten die het abortusdebat al ruim een jaar domineren. De geluiden zijn afkomstig van abortuscentra en hun ideologische medestanders. De krant wilde eens onderzoeken wat er waar is van hun claim dat er voortdurend agressie, intimidatie en overlast is van pro-life groepen die bij abortuscentra demonstreren. Wat blijkt? Bijna nergens werden er klachten gemeld bij de gemeente, terwijl dat dé plek is waar deze normaal gesproken thuishoren.

'Uit de tientallen observaties van Utrecht komen "geen feiten naar voren die ontoelaatbaar zijn op basis van wet- of regelgeving."', schreef het RD zaterdag. In Enschede weet de gemeente niets af van betogingen. Ook Zwolle en Amsterdam kregen nul klachten. Den Haag bleek vorig jaar prima in staat tot het maken van afspraken met pro-life groepen, toen ze deze vroeg om voortaan aan de overzijde van de straat te gaan staan. 

Alleen Rotterdam had iets te melden bij de journalist van het RD. Eén groep zou zich niet aan de regels houden, doordat ze er bijvoorbeeld zonder vergunning gaan staan. De gemeente wilde niet aangeven welke groep of individueen het hier betreft.

Kees van Helden van Schreeuw om Leven werd ook gevraagd om een reactie: 'Abortusklinieken willen gewoon niet hebben dat je daar staat. Het maakt niet uit wat je doet. Ze willen al geen twee man met visitekaartjes. Waarom worden ze zo boos als iemand een abortus afzegt? Als ze echt de vrouw op het oog hebben, zouden ze blij zijn als zij haar kind kan houden. Het gaat toch om háár belang? '

Waarom worden ze zo boos als iemand een abortus afzegt? Als ze echt de vrouw op het oog hebben, zouden ze blij zijn als zij haar kind kan houden. Het gaat toch om háár belang?”

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad hier.

Hartelijk dank voor het lezen van dit artikel!
Dank voor uw gebed en donatie!

terug naar het overzicht
Donderdagavond 9 februari spreekt @ArthurAlderl namens Schreeuw om Leven tijdens Jij Daar! Zijn bijdrage zal gaan o… https://t.co/Rd7J3UhRJL   1 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!