Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

WHO Adviseert Abortuspillen tot Voorbij 24 Weken Zwangerschap

20-05-2020

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Sommige aantijgingen gaan over de aanpak van de huidige wereldwijde situatie, andere kritiek wordt geuit op het WHO-beleid rond seksualiteit. Als het gaat om abortus, ontvangt de WHO ook regelmatig kritiek, met name vanuit de pro-life beweging. Ook Schreeuw om Leven is regelmatig niet te spreken over de abortusrichtlijnen die de WHO de wereld in stuurt. Bij al deze zaken is het belangrijk om te blijven kijken naar de informatie zelf, zodat we organisaties zoals de WHO niet beschuldigen van onwaarheden.

Daarom hebben we goed gekeken naar de richtlijnen die men hanteert voor abortus in het buitenland. Daarbij viel ons op dat de WHO adviseert de abortuspil voor te schrijven voor vrouwen die ruim voorbij de 10 weken zwangerschap zijn. Sterker nog, de WHO raadt het zelfs aan om de abortuspil na 24 weken te gebruiken. Op pagina 34 van het Klinisch Handboek voor Veilige Abortus, staat dat een abortus na 24 weken zwangerschap een verlaagde dosering van misoprostol vereist vanwege de gevoeligheid van de baarmoeder. Dat terwijl het in Nederland ondenkbaar is dat artsen een vrouw na de 10 wekengrens een abortuspil verschaffen, gelet op de gevaren.

Dat schreef ook de Stichting Samenwerkende Abortusartsen Nederland (StiSAN) recentelijk in een notitie die werd toegevoegd aan het vonnis in de zaak die Women on Waves aanspande tegen de Staat.

'Het verstrekken van een abortuspil boven 10 weken kan verstrekkende medische gevolgen hebben voor een cliënt. Denk hierbij aan complicaties die zouden kunnen optreden waardoor verwijzing naar een ziekenhuis noodzakelijk is.'

In ons magazine Leef, dat volgende week op de mat valt, kunt u lezen dat een andere internationale organisatie, Artsen Zonder Grenzen, de abortuspil tot 22 weken voorschrijft aan Afrikaanse vrouwen die thuis, desnoods helemaal alleen, hun ongeboren kind uit de baarmoeder kunnen verdrijven. Vraag het gratis magazine Leef aan om hierover verder te lezen, bijvoorbeeld over de gruwelijke instructie om ‘gegrom en hevige ademhaling’ bij het uitgedreven kindje te negeren totdat het vanzelf ophoudt.

Hoe is het mogelijk dat de WHO zelfs nóg verder gaat dan Artsen Zonder Grenzen? Het is duidelijk dat de ontwikkelingen bij de WHO op de voet gevolgd moeten worden. Helpt u ons mee?

Hartelijk dank voor het lezen van dit artikel!
Dank voor uw gebed en donatie!

 

terug naar het overzicht
Donderdagavond 9 februari spreekt @ArthurAlderl namens Schreeuw om Leven tijdens Jij Daar! Zijn bijdrage zal gaan o… https://t.co/Rd7J3UhRJL   1 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!