Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Schreeuw om Leven biedt petitie aan bij Tweede Kamer: behoud de beraadtermijn!

09-11-2021

“De beraadtermijn bij abortus moet blijven”, dat is de hartenkreet van bijna 11.000 mensen die onze petitie hebben ondertekend. Vandaag was het de tijd om al die stemmen om te zetten in een daad: het overhandigen van de petitie aan de Tweede Kamer.

Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, overhandigde de petitie vanmiddag even voor twee uur.  Het werd in ontvangst genomen door Joba van den Berg (CDA), Mirjam Bikker (CU), Pieter Omtzigt (onafhankelijk Kamerlid), Kees van der Staaij (SGP) en Ockje Tellegen (VVD).

Arthur Alderliesten ziet mogelijkheden om de bedenktijd juist beter te benutten: “Hoewel artsen verplicht zijn vrouwen te informeren over de alternatieven voor abortus, valt dit in de praktijk toch tegen. De beraadtermijn kan béter worden benut, door die alternatieven te overwegen of te zoeken naar andere oplossingen voor problemen waarmee de vrouw kampt. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van huisvesting of inkomen.”

De petitie is een reactie op het wetsvoorstel van D66 en PvdA om deze wettelijk verplichte bedenktijd af te schaffen. Het zou betutteling zijn, terwijl uit de evaluatie van de Wet afbreking zwangerschap recentelijk bleek dat zelfs abortusartsen het nut van de verplichte bedenktijd inzien.

Er is geen gegronde reden gepresenteerd voor de noodzaak van deze wetswijziging. Daarom is het van belang dat er wordt opgeroepen tot behoud van de beraadtermijn. Helpt u ons vandaag?

Wilt u dit bericht en de foto’s delen op uw social media kanalen? Heel Nederland mag weten dat de beraadtermijn moet blijven, ter bescherming van het ongeboren kind én vrouwen die onder druk staan om een overhaaste keuze te maken.

terug naar het overzicht
In december verscheen onze derde bijdrage, geschreven door @ArthurAlderl in een serie van drie in @om_sions_wil. D… https://t.co/umrvo0rADg   3 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!