Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Er is Hulp is op zoek naar telefonische vrijwilligers

18-05-2022

De hulpverleningsafdeling van Schreeuw om Leven, Er is hulp, is bij de meeste lezers bekend. In de praktijk krijgen we geregeld te maken met schrijnende situaties waarbij (jonge) vrouwen in een staat van ‘paniek’ kiezen om het nieuwe leven te laten verwijderen. We proeven vaak de nood die daarachter schuilgaat. Juist voor deze vrouwen willen we er zijn!

Dat willen we doen door hulp, hoop en perspectief te bieden. Veel vrouwen zijn tijdens een onbedoelde zwangerschap gebaat bij een luisterend oor, al is het midden in de nacht.

Daarom wil Er is Hulp 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar zijn! Er zal de komende tijd hard worden gewerkt om dat te bereiken.

Hoe?

We willen een zogeheten vangnet bouwen waar onbedoeld zwangere vrouwen en hun eventuele partner 24 uur per dag terecht kunnen. We hebben al een mooi begin gemaakt met een groep telefonische vrijwilligers en we zouden dit graag uitbreiden.

Daarom zijn we op zoek naar ongeveer 40 nieuwe vrijwilligers. Iedere dag wordt opgedeeld in vier dagdelen van zes uur. Op deze wijze is een vrijwilliger gemiddeld iedere 2 weken 1 dagdeel beschikbaar.

In de praktijk kan een hulpvrager (een man of vrouw in nood) ervoor kiezen de hulpvraag naar ons te e-mailen. Deze zal vervolgens zo spoedig mogelijk worden beantwoord. Een belangrijke uitbreiding in het werk is dat de hulpvrager altijd telefonisch contact kan zoeken met Er is Hulp. Op dat moment staat een telefonische vrijwilligster de persoon te woord, waarna er kan worden voorzien in de eerste hulp. Het hulpverleningsteam begeleidt de vrouw vervolgens verder.

Toerusting

We voeren eerst een selectiegesprek met de aspirant telefonische vrijwilliger. Daarna nodigen we haar uit voor een groepstraining onder leiding van de beroepskrachten. Na de training zal er met enige regelmaat aandacht zijn voor toerusting. De beroepskrachten zijn beschikbaar om te overleggen over een casus en als je vragen hebt.

Stichting Schreeuw om Leven vindt het belangrijk dat vrijwilligers een beroep kunnen doen op professionele begeleiding en ondersteuning. Daarnaast vindt de stichting het belangrijk om de nodige toerusting en vormingsmogelijkheden te bieden.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar zo’n 40 vrouwen die zich op vrijwillige basis willen inzetten voor deze vorm van hulpverlening aan mensen die te maken hebben (gehad) met een onbedoelde zwangerschap.

We zoeken betrokken en enthousiaste vrouwen die:

  • Een warm hart hebben voor vrouwen die onbedoeld zwanger zijn en hulp nodig hebben
  • Werken vanuit een christelijke motivatie
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Goede communicatieve vaardigheden hebben en van wie luisteren een sterke eigenschap is
  • Openstaan voor feedback
  • Stressbestendig zijn

Past dit bij u, dan komen we graag met u in contact!

Stuur een mail naar vangnet@schreeuwomleven.nl met uw motivatie en dan nemen we binnenkort mogelijk contact met u op. Tot dan!

 

terug naar het overzicht
Nieuwe ontwikkelingen bedreigen het ongeboren leven. Zoals het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoe… https://t.co/OHGA7w7v03   4 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!