Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

VACATURE: Bevlogen beleidsmedewerker (m/v) – 16 uur – Hilversum

23-08-2022

De beleidsmedewerker is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid op maatschappijbeïnvloeding.

De beleidsmedewerker werkt op de afdeling maatschappijbeïnvloeding en ressorteert hiërarchisch onder de directie.

Functiebeschrijving / resultaatgebieden

Als beleidsmedewerker met procesmatige taken ben je medeverantwoordelijk voor het adviseren en ontwikkelen van beleid en beleidswijzigingen en het vastleggen hiervan in voorstellen. Je doet onderzoek naar medische en medische-ethische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, wet- en regelgeving die te maken hebben met het ongeboren leven en aanverwante onderwerpen: onbedoelde zwangerschap, abortus, ivf, prenataal onderzoek, seksualiteit, embryokweek en -selectie, e.d. Je analyseert en past deze ontwikkelingen toe op de beleidsterreinen van de organisatie door het opstellen van adviezen en notities. Je draagt zorg voor het implementeren van beleid conform besluitvorming en monitort de toepassing en kwaliteit van de beleidsuitvoering.

Ook draag je inhoud uit in lezingen en workshops op scholen, in kerken, e.d. Je beantwoordt allerlei inhoudelijke vragen, zoals interviews van scholieren en levert inhoudelijke bijdragen aan communicatie-uitingen.

Je bent in staat conceptueel te denken en tegelijkertijd praktisch te handelen. Je moet in staat zijn om soms technisch-inhoudelijke materie te kunnen vertalen in handelingsopties richting verschillende werkterreinen en doelgroepen van de stichting. Je betrekt daarbij actief de verschillende stakeholders en overziet het krachtenveld en de belangen die daar spelen. Je haalt kennis en signalen op en weet resultaat te bereiken door gerichte actie te nemen en goede argumenten met gezag aan te dragen. Je hebt daarbij oog voor gevoeligheden van diverse aard.

Je werkt nauw samen met directie. In de hectiek die er kan zijn, neem je ook tijd voor reflectie. Je signaleert kansen voor verbetering en verandering en blijft ook je eigen werkwijze evalueren.

Competentie- en functie-eisen

 • Een levend christelijk geloof;
 • Instemming met de visie en missie van Schreeuw om Leven;
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau en een goed ontwikkeld analytisch vermogen;
 • Je bent in staat om informatie op te halen en analyses te gebruiken om een oordeel te vormen vanuit de visie van de organisatie en hebt overtuigingskracht;
 • Vaardigheid in het combineren van inhoudelijke deskundigheid met politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Affiniteit met medische ethiek en/of landelijke politiek is een pré;
 • Je hebt overtuigingskracht, bent doelgericht, verbindend en niet voor één gat te vangen;
 • Leergierig en zelfstandig;
 • Standvastig en toch benaderbaar.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een marktconform salaris;
 • Een team van betrokken medewerkers dat oog heeft voor elkaar en de missie van de organisatie;
 • Een achterban van veel gedreven vrijwilligers en donateurs;
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime aanstelling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Uitzicht op een vast dienstverband.

Over Schreeuw om Leven

Stichting Schreeuw om Leven is een christelijke organisatie. Op diverse manieren zet de stichting zich in om de publieke opinie ten positieve te beïnvloeden. Denk daarbij aan de uitgave van Magazine Leef en andere informatiematerialen, het houden van spreekbeurten, de liefdevolle aanwezigheid bij abortuscentra en de organisatie van de jaarlijkse Mars voor het Leven. Ook wordt samen met een aantal andere christelijke organisaties de Week van het Leven georganiseerd. De doelstelling van de stichting is dat er een cultuur van leven ontstaat, waarin abortus onnodig en ondenkbaar is. Vanuit de hulpafdeling ‘Er is Hulp’ biedt Schreeuw om Leven hulp rondom ongeplande zwangerschappen, zodat vrouwen voor hun kindje kunnen kiezen. Ook wordt hulp geboden bij de verwerking van een abortus.

Bij Schreeuw om Leven zijn 9 personen in dienst. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers en donateurs aangesloten bij de stichting. Er wordt gewerkt vanuit het kantoor in het centrum van Hilversum. Deze plek is zowel met de auto als met het OV goed bereikbaar.

Interesse in deze functie? Stuur uiterlijk 16 september je Curriculum Vitae en motivatie naar: arthuralderliesten@schreeuwomleven.nl. Bellen mag ook: 06 50 73 12 75.

terug naar het overzicht
Cijfers #abortus over 2021 zijn bekend. Aantal abortussen licht gedaald. Meeste abortussen vinden nu plaats bij vro… https://t.co/b1Ls2nwNUg   2 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!