Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Terugblik op de Mars voor het Leven

16-11-2022

Terugblik: Mars voor het Leven 2022

Zaterdag 12 november was de Mars voor het Leven in Den Haag. 7000 mensen liepen samen de stille Mars voor het Leven om de grote moeite met de huidige abortuspraktijk in Nederlands kenbaar te maken. Tijdens deze dag werden de deelnemers bemoedigd en toegerust door verschillende sprekers.

Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, opende met de vraag: "Stel je voor dat je hier alleen zou staan, en zometeen over een naar alleen met je bord door Den Haag moest lopen, het zou vreemd zijn je zou je aleen voelen, misschien wel eenzaam. Hoe zou je bemoedigd raken als je hier in je eentje stond, hoe krachtig zou je boodschap zijn als je in je eentje door Den Haag moest lopen?. "  We mogen dankbaar terugkijken op de aanwezigheid van 7000 mensen die samen een krachtige boodschap mochten laten horen aan heel Nederland: wij zijn voor het leven! Vanuit de verwondering voor het ongeboren leven  en de verbijstering over abortus mogen we uitkijken naar een samenleving waarin abortus onnodig en ondenkbaar is.

Ook Chris Stoffer mocht bemoedigende woorden spreken en legde de nadruk op het feit dat de dood niet zal overwinnen, omdat Jezus spreekt: "Ik ben de Opstanding en het Leven". Het lijkt of de dood overwint, wat haalt het uit dat wij onze stem verheffen. Wij lopen met elkaar die stille mars maar wat levert het op? Niet wij hebben de macht over het leven, maar Jezus heeft de macht over Leven en Dood. Geef de strijd tegen het ongeboren leven niet op, de dood heeft niet het laatste woord. Jezus heeft de dood overwonnen, hij is het leven en Hij geeft het Leven!

Selena van der Klis inspireerde ons met haar dappere getuigenis over hoe zij voor haar zoontje mocht kiezen! Ze sprak: "Er groeide ander leven in mij en het was niet aan mij om daar God over te spelen". DIt onschuldige leven vol met licht was een zegen van God en dat wilde ik een kans geven. Met de stille Mars voor het Leven laten we blijken dat we geloven in een hoopvolle toekomst voor moeder én kind, waarin we meisjes en vrouwen zoals Selena kunnen helpen.

Mirjam Bikker benadrukte het belang van er zijn voor vrouwen en meisjes in nood en naar hen te luisteren. "Ons hart klopt voor het weerloos zijn, voor het ongeboren leven, voor het pasgeboren leven, voor de moeder die het kindje draag en de vader die voor hen beide mag zorgen." Ze citeerde een tekst uit Spreuken: Wij moeten spreken voor mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen, als reden waarom we hier vandaag staan naast de vrouwen in nood. Ze riep op om te bidden,' het opkomen voor het ongeboren leven begint op onze knieën'. Als vrouwen weten dat ze geholpen worden, is de keuze voor het leven makkelijker.

De laatste spreker, Jan Kloosterman, onderstreepte het belang van onze aanwezigheid in Den Haag en het belang van de zorg bij het zorgen voor het leven. Hij benadrukte dat de Mars voor het Leven een publiek getuigenis geeft dat het leven waardevol is. God heeft het leven gemaakt en beschermt het. Hij stelde dat wij handen hebben gekregen om te helpen, om te zegenen en te zorgen, handen om goed mee te doen. Maar onze handen zijn leeg om te ontvangen, wij hebben Gods zegen nodig om onze handen te kunnen gebruiken om te zorgen voor het leven. Leven respecteren betekend dat er handen zijn om het leven te verzorgen, het te laten groeien en te laten ontwikkelen. Leven vraagt om zorg, aandacht en liefde, daarom is de zorg voor het leven van belang!

Na de bemoedigingen en toerusting van de sprekers, startte de Mars voor het Leven vanaf het Malieveld langs de Tweede Kamer en de Hofvijver, dwars door het centrum van Den Haag. In stilte mochten we uitdragen dat het ongeboren leven beschermwaardig is en dat we daarom verlangen naar een samenleving waarin abortus, onnodig en ondenkbaar is! Het contrast was groot toen we onderweg tegendemonstranten tegenkwamen die schreeuwden om onze aandacht, de tocht mocht hier in waardige stilte voorbij trekken. We zijn God dankbaar voor deze krachtige dag, waarop Hij ons bemoedigde en beschermede.

Aftermovie

 

Livestream podiumprogramma:

Hebt u de Mars voor het Leven gemist, maar wilt wel het podiumprogramma terugkijken? Dat kan!

 

terug naar het overzicht
De Mars voor het Leven was mogelijk door de inzet van zo’n 200 vrijwilligers. Dankzij hun toegewijde inzet mocht al… https://t.co/jvxFM42aAm   1 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!