Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Samen voor het leven, kindje gered met het sponsorplan!

Samen voor het leven, kindje gered met het sponsorplan!

01-03-2017

Sponsorplan voor vrouwen in nood

Regelmatig komt Schreeuw om Leven in contact met vrouwen die ongewenst zwanger zijn en om financiële problemen overwegen de zwangerschap te laten afbreken.

Onze hulpverlening Er is Hulp biedt hen concrete hulp. Indien nodig kijken we mee naar opvang en huisvesting als de vrouwen er alleen voor staan. Het komt helaas voor dat vrouwen door hun keuze om het kindje te houden op straat komen te staan. We stellen een buddy aan die tijdens de zwangerschap meeloopt, haar een luisterend oor biedt en praktische hulp geeft. De buddy gaat bijvoorbeeld mee naar de verloskundige. Praktische hulp kan bestaan uit het inrichten van de babykamer, voorzien van wandelwagen, Maxi-Cosi, enzovoorts met goede tweede hands materialen

Met al deze hulp is de vrouw er nog niet. Daarom hebben we een sponsorplan ontwikkeld, waarbij de vrouw met steun van onze achterban een jaar lang wordt geholpen met benodigdheden voor moeder en kind. Om zo een goede start te kunnen maken. Tijdens het eerste jaar kijken onze hulpverleners samen met de vrouw en de aangestelde buddy vooruit op de tijd daarna. Een proef met het plan begin november 2016 heeft er voor gezorgd dat direct al een afspraak voor de abortus werd afgezegd.

Door middel van kleine “pakketten” kunt u intekenen om een gedeelte van de zorg voor uw rekening te nemen. Uit de ervaringen met vragen voor ondersteuning via de Facebookpagina ( facebook.com/SchreeuwomLeven/) blijkt een enorme betrokkenheid en bereidheid om vrouwen in nood te helpen. In de toekomst zullen we de achterban via Facebook op de hoogte brengen op het moment dat een vrouw besluit voor haar kindje te gaan en er financiële problemen zijn. De bedragen hieronder zijn indicatieve bedragen. We zullen altijd proberen om zo voordelig mogelijk lokaal de artikelen te kopen. 

Sponsorpakketten keuze:

  • één maand luiers € 40,-
  • billendoekjes voor een kwartaal € 30,-
  • 6 rompertjes per twee maanden € 15,-
  • shampoo en lotion één maand € 15,-
  • babyvoeding per maand € 15,-
  • nutrilon babyvoeding één maand € 50,-
  • wasmiddel één maand € 15,-

Het is niet de bedoeling om vrouwen geld te geven maar de door ons aangestelde buddy koopt in overleg de benodigde materialen en declareert de kosten bij Schreeuw om Leven.

De mensen die het sponsorplan mogelijk maken kopen zelf geen materialen maar storten een bedrag ter waarde van een pakket of meerdere via online doneren op onze rekening. Met dit geld worden de materialen door een buddy aangeschaft. Via online doneren kan gekozen worden voor algemeen doel of voor het sponsorplan. Het geld dat op het sponsorplan binnenkomt, wordt gebruikt voor de aanschaf van de materialen en de kosten van de begeleiding.
terug naar het overzicht
Gevolgen van #Abortus nog altijd ontkend. Lees hier over een aantal gevolgen: https://t.co/rQkKXMkafz https://t.co/QfevGuaVGS   8 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!