Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Week van het Leven 4 tot en met 9 december 2017

30-03-2017

Vorig jaar is de eerste Week van het Leven georganiseerd door het Platform Zorg voor het Leven. We mogen terugkijken op een drukke, maar heel mooie week vol activiteiten. Het gesprek over abortus is gevoerd, mede dankzij u. Gedurende de week werd Nederland weer bepaald bij het feit dat maar liefst 1 op de 7 zwangerschappen in abortus eindigt. Veel mensen hebben ook deelgenomen aan activiteiten, zoals het Uur van licht en de videocompetitie. Verscheidene organisaties hebben nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen.

Het was voor het eerst dat al deze organisaties zo krachtig hebben samengewerkt. Het maatschappelijk debat over abortus moét gevoerd worden. Omdat ook het prille menselijk leven bescherming verdient. Daar gaan we graag samen mee verder!

Ook dit jaar is er weer een Week van het Leven, deze zal gehouden worden in de week van D.V. 4 tot en met 9 december. De verschillende organisaties zullen afzonderlijk eigen activiteiten ontwikkelen in die week. Gezamenlijk wordt weer gestreefd om in die week radiospotjes uit te zenden.

De Week zal worden afgesloten met de Mars voor het Leven. Dit jaar op het Malieveld. Ons verlangen is dat we dan geen 30.000 lichtjes bij elkaar hebben maar 30.000 mensen. Voor elk geaborteerd kindje één persoon die meeloopt.

Waarom een gezamenlijke Week van het Leven? Na meer dan dertig jaar is het nog steeds niet gelukt dat vrouwen eerlijke informatie krijgen over het onderwerp abortus. Geen enkele website van een abortuscentra vertelt een eerlijk verhaal. Er wordt niet verteld dat het hartje met drie weken al klopt, geen uitleg hoe een tweede trimester abortus wordt uitgevoerd, geen uitleg over risico’s van een curettage. Geestelijke gevolgen zouden niet bestaan of die komen door situatie voor de abortus.

Bij een abortus wordt de groei en ontwikkeling van uniek van God gegeven nieuw menselijk leven bewust beëindigd. De regel in de wet dat er sprake moet zijn van een noodsituatie, zou er wel uit kunnen, omdat abortusartsen zelf aangeven dat elke reden geaccepteerd wordt als noodsituatie. Zelfs als een vrouw liever een raskat wil in plaats van een kind wordt dat gezien als een plausibele reden.

Een zwangerschap duurt 40 weken. Abortus kan in Nederland tot 24 weken worden uitgevoerd. Het kindje is dan 30 centimeter, weegt 500 gram en begint te ademen. Het ademt nog geen lucht in, maar vruchtwater. Zo oefent het voor na de geboorte. Het kindje voelt de bewegingen van de moeder.

terug naar het overzicht
In december verscheen onze derde bijdrage, geschreven door @ArthurAlderl in een serie van drie in @om_sions_wil. D… https://t.co/umrvo0rADg   3 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!