Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Vrijspraak voor makers video's Planned Parenthood

22-06-2017

Vrijspraak voor makers video's Planned Parenthood

 

Een grote overwinning voor de pro life beweging. Gisteren werden David Daleiden en Sandra Merritt vrijgesproken van 14 van de 15 aanklachten tegen hen. De twee pro life-voorstander waren aangeklaagd vanwege de undercover filmpjes die ze maakten over Planned Parenthood. Uit de filmpjes blijkt dat deze Amerikaanse organisatie delen van geaborteerde kinderen verkoopt, bijvoorbeeld de hersenen en levers.

 

De rechtszaak werd aangespannen door de hoogste openbare aanklager van de staat Californië, Xavier Becerra. Hij werd ontmaskerd door een van de filmpjes die gemaakt werden met een verborgen camera bij verschillende Planned Parenthood-locaties. Becerra blijkt financiële connecties te hebben met Planned Parenthood.

 

De enige aanklacht waarvan de pro life-voorstander niet werden vrijgesproken is inbreuk op privacy. Deze uitspraak gaan ze nog aanvechten. Voor de andere 14 aanklachten was er niet genoeg juridisch bewijs volgens de rechter. Mocht Becerra meer bewijsmateriaal vinden, dan kan hij in beroep gaan tegen de uitspraak van gisteren.

 

Planned Parenthood biedt zorg aan zwangere vrouwen. Die zorg zag er tussen 2015-2016 zo uit aldus hun jaarverslag over deze periode: 328.348 abortussen, 9.419 prenatale zorggevallen en 2889 adoptie doorverwijzingen. Tegenover 1 situatie waarin de vrouw geholpen wordt het kind te houden, staan dus bijna 35 abortussen en tegenover 1 kind dat wordt geadopteerd, worden er 113 geaborteerd.

 

 

Bron cijfers: http://www.lifenews.com/2017/05/31/planned-parenthood-kills-113-babies-in-abortions-for-every-adoption-referral/

 

terug naar het overzicht
Een bewogen tweet van Mirjam Bikker (CU) over het prilste menselijk leven: https://t.co/0kaPUed9Fd   28 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!