Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Niemand ondergaat voor haar "lol" een abortus

22-08-2017

 

Luidde de kop boven het artikel over de abortuskliniek in Zwolle afgelopen vrijdag (https://www.destentor.nl/zwolle/niemand-ondergaat-voor-haar-lol-een-abortus~a56b8906/). Inderdaad, niemand ondergaat voor haar lol een abortus. Daar heeft de directeur van de abortuskliniek in Zwolle volledig gelijk in. Het artikel geeft een inkijkje achter de abortuspraktijken, maar klopt alle gegeven informatie wel?

 

Stichting Schreeuw om Leven waakt al jaren bij abortuscentra door het gehele land, zo ook al jaren in Zwolle op de stoep. In tegenstelling tot andere groeperingen staan wij niet met borden waarop afbeeldingen te zien zijn van een geaborteerd kindje of met leuzen als “abortus is moord”. Dan weet je zeker dat je niet in gesprek komt met de vrouwen. Nee wij staan met kaartjes waarop staat dat er hulp is voor een ongewenste zwangerschap. Op de stoep bij een abortuscentrum spreken we met vrouwen over de nood van hen waarbij we ze een alternatief aanbieden. Uit onderzoek en publicaties blijkt dat ongeveer de de helft van de zwangere vrouwen om financiële redenen voor een abortus kiest. Daarom hebben wij zomer 2016 een sponsorplan ontworpen waarbij we met de vrouwen meekijken en hen (paln A) aanbieden de babykamer in te richten met goede gebruikte spullen en (plan B) om een jaar lang de kosten van hun kindje voor onze rekening te nemen. Denk hierbij aan kleertjes, luiers, voeding en dergelijke. Regelmatig kiezen vrouwen hierdoor toch voor hun kindje, ook voor de deur in Zwolle.

 

Bij onze hulpverleningstak Er is Hulp komen dagelijks hulpvragen binnen van ongewenste zwangere vrouwen. Vrouwen in nood die een luisterend oor zoeken en soms in de meest bizarre situaties zijn terecht gekomen. Eerlijk is eerlijk, veel situaties zijn heel ingewikkeld. Je zal maar zwanger zijn van je werkgever en hij dreigt met ontslag als je de zwangerschap niet afbreekt omdat anders de geheime relatie openbaar komt. Terwijl jezelf je kindje wil houden. Of je vriend die je enorm onder druk zet en dreigt bij je weg te gaan als je de zwangerschap niet beëindigt. Onze ervaring is dat de meeste relaties na de abortus alsnog eindigen… Dan zijn de vrouwen én hun kindje én hun partner kwijt.

Onze grootste zorg zijn toch wel de vele jonge meisjes van 14, 15 16 en 17 jaar die aankloppen voor hulp… Uit de jaarrapportage van de Wet afbreking zwangerschap1 staat te lezen dat er in 2015 bijna drieduizend tienerzwangerschappen werden afgebroken. Dat zijn forse cijfers.

Afgelopen week hebben we een meisje van 15 jaar begeleid die hulp zocht omdat ze niet meer thuis mocht blijven wonen als geen abortus deed. Ze is gewoon op straat gezet. Het meisje verblijft nu in een pleeggezin. Of het zwangere meisje van 18 dat door haar moeder op straat werd gezet omdat de nieuwe vriend van de moeder een keuze gesteld had: Of je dochter weg of ik ga weg. Het zwangere meisje sliep al geruime tijd meerdere nachten per week op een bank in een park. Ook haar hebben we opgevangen in een pleeggezin. En vele anderen met hen.

 

Jonge meisjes onder de 16 hebben toestemming van één van de ouders nodig voor hun abortus. In abortuscentra wordt gebruikt gemaakt van een constructie waarbij iemand van FIOM wordt ingeschakeld om de mazen van de wet op te zoeken zodat ouders niet hoeven te worden ingelicht over een abortus van hun dochter. Via de website mindyourownlife.nl2 wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Het zal je dochter maar zijn die in paniek deze hulp aanvaart zodat ze thuis niets hoeft te vertellen

 

In het artikel van vrijdag 18 augustus is te lezen dat abortus in Nederland veilig is en dat we het goed hebben geregeld. De vraag is echter of dat dat juist is? Het AMC3 heeft aangetoond middels onderzoek dat een curettage (schoonmaken van de baarmoeder) een risicovolle ingreep is. Kans op perforatie van de baarmoederwand, verklevingen, verminderde vruchtbaarheid en zelfs 70% verhoogde kans van een vroeggeboorte van voor 32 weken bij een volgende zwangerschap. Met alle mogelijke risico’s die daarbij horen.

Uit de jaarrapportage wet afbreking zwangerschap blijkt dat 77,5% van alle abortussen middels curettage gaan. Abortus is dus zeker geen veilige ingreep. Uit onderzoek van dr Coleman instituut uit Amerika blijkt middels een metaanalyse onder 877.000 vrouwen blijkt dat vrouwen na een abortus 81% verhoogde kans hebben op psychische problemen.4 Stimezo vermeld op haar website: “Medisch gezien zijn er in elk geval geen consequenties van een abortusbehandeling.”5

 

Geen enkel abortuscentra, ook Stimezo niet, spreekt over een kindje. Terwijl drie weken na de bevruchting het hartje van het kindje al klopt..

Hoe betrouwbaar is de informatie in het artikel van afgelopen vrijdag als de informatie op de website al niet juist is.

 

Het zou goed zijn als de beschikbare informatie over de nood, de procedures en de gevolgen van abortus samen met de alternatieven aan elke ongewenste zwangere vrouw wordt aangeboden.

terug naar het overzicht
Een bewogen tweet van Mirjam Bikker (CU) over het prilste menselijk leven: https://t.co/0kaPUed9Fd   28 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!