Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Spijt na inname eerste abortuspil? Er is een mogelijkheid terug.

Spijt na inname eerste abortuspil? Er is een mogelijkheid terug.

06-09-2017

Schreeuw om Leven wijst samen met abortusinformatie.nl en het Nederlands Artsenverbond vanaf deze week op een medicijn dat de werking van de abortuspil kan terugdraaien. In 55 tot 65 procent van de gevallen werkt het middel als een vrouw het binnen 72 uur na het slikken van de eerste abortuspil gebruikt.

 

In Amerika wordt het medicijn dat de abortuspil onschadelijk maakt al een aantal jaar ingezet. Zo’n 500 kinderen hebben de zwangerschapsafbreking daardoor overleefd. Het middel –progesteron– wordt in Nederland al gebruikt bij ivf-behandelingen en zit in het basispakket van de zorgverzekering. Het is verkrijgbaar op recept bij de apotheek.

De abortuspil waarmee vrouwen hun zwangerschap binnen negen weken kunnen afbreken, bestaat uit twee reeksen pillen. De eerste blokkeert de werking van progesteron. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij de innesteling van het embryo in de baarmoederwand, waardoor de bloedtoevoer en de voeding op gang komen. Wordt dit proces afgebroken, dan sterft de baby in de moederschoot. Bij een abortus moet de vrouw binnen 48 tot 72 uur na het nemen van de eerste pillen een tweede medicijn gebruiken om weeën op te wekken.

Vóór die tweede sessie kan een vrouw als ze zich bedenkt nog een ander medicijn nemen dat het niveau van het zwangerschapshormoon weer herstelt. Progesteron wordt ook gebruikt bij ivf-behandelingen als een embryo in de baarmoeder wordt geplaatst, zodat het zich hecht in het baarmoederslijmvlies.

Het komt geregeld voor dat vrouwen vlak na de start van een abortusprocedure spijt krijgen. Via de website van abortusinformatie.nl en het Artsenverbond wordt gewezen op de mogelijkheid om met het hormoon progesteron abortus ongedaan te maken. Tijdens waken bij abortuscentra, komen vrouwen soms huilend naar buiten: „Wat heb ik gedaan?” De druk van de partner en familie om het kind te aborteren is vaak groot.”

Anderhalf jaar geleden werd tijdens een conferentie in Washington op deze behandeling gewezen. Later kwam Schreeuw om Leven in contact met de andere initiatiefnemers. Via onze hulpverlening www.erishulp.nl worden vrouwen op de mogelijkheid gewezen als dit tijdens de keuze gesprekken naar voren komt

Samen willen we een netwerk opzetten van artsen die bereid zijn het medicijn voor te schrijven, zodat wij vrouwen die een abortus willen stoppen met hen in contact kunnen brengen. Drie artsen hebben via Schreeuw om Leven al toegezegd mee te werken. Andere artsen kunnen zich via Schreeuw om leven aanmelden.

Een van de artsen is de Urker huisarts P. C. Hildering, voorzitter van het Nederlands Artsenverbond en lid van de Pro Life Raad. De ervaringen in Amerika laten zien dat vrouwen die na de eerste abortuspil alsnog spijt krijgen van hun keuze „een redelijk succesvolle mogelijkheid hebben om hun baby alsnog te behouden. Die 55 tot 65 procent geslaagde pogingen zijn een aanmerkelijke winst; ieder gered kind is er één.” In de overige gevallen zet de opgewekte miskraam door.

Hoewel het Nederlands Genootschap van Abortusartsen in het Katholiek Nieuwsblad wijst op het risico op afwijkingen aan de vrucht, is het medicijn in principe niet schadelijk voor het kindje, stelt Hildering. „Het is juist levensreddend. En het middel kent geen hevige bijwerkingen.” Wel is het zaak het medicijn zo snel mogelijk na de eerste abortuspil te slikken; na de tweede sessie pillen is de abortus onomkeerbaar.

https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/prolifeorganisaties-komen-met-antiabortuspil-1.1426932

http://media.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=47f6a93966552026&comments=disable&logo=http://www.grootnieuwsradio.nl/l/library/download/43906/gnr_960x328_denieuwemorgen.jpg&start=4501

https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/pro-life-beweging-introduceert-anti-abortuspil

terug naar het overzicht
https://t.co/wEBlh4fFlQ Feest vieren omdat je straks met de wet in de hand het leven van iemand anders mag doden. Eigenlijk in en in triest.   1 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!