Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Verhullend taalgebruik

16-10-2017

Verhullend taalgebruik

Iedereen die wel eens de moeite heeft genomen om op de websites van abortuscentra te kijken, komt tot de ontdekking dat het woord “kindje” niet voorkomt. Eigenlijk best wel raar als je bedenkt dat bij en abortus een kindje uit de moederschoot wordt weggenomen. Wat je wel ziet is dat er zorgvuldig om die waarheid heen wordt gedraaid. In plaats van kindje vinden we woorden als embryo, foetus, klompje cellen, stukje weefsel of zelfs “zwangerschapsproduct.” Ook de medische termen “embryo” en “foetus” kunnen versluieren dat er bij een abortus sprake is van het doden van een baby.

 

Ook de overheid is verhullend bezig. Minister Schippers schrijft in een brief aan de Tweede Kamer over de ontstane problemen bij de CASA abortuscentra en Bloemenhovekliniek het volgende: “Gezien de situatie houdt de IGZ intensief toezicht op de patiëntveiligheid, kwaliteit en continuïteit van zorg.” De IGZ staat voor Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het gaat om de opmerking “patiëntveiligheid.” De vrouw die voor een abortus komt, ís geen patiënt. Zowel de moeder als het kindje die bij abortuscentra terecht komen, zijn geen patiënten. Het zijn vrouwen in nood en kinderen in levensgevaar. Het is heel raar dat de abortusindustrie haar cliënten “patiënten” mag noemen. Sinds wanneer mag een medische handeling toegepast worden op een gezonde persoon? Dezelfde vraag geldt overigens voor euthanasie.

 

Het is verhullend taalgebruik. Wanneer de taal aangepast wordt, kan de praktijk gerechtvaardigd worden. Laten we gewoon benoemen waar het om gaat. Een abortus is het beëindigen van het leven van een klein kindje. Het blijft verdrietig dat ze daar – soms frauduleus – geld mee verdienen en de Staat er domweg voor betaalt.

 

Een abortus stopt de hartslag van een kind. Wat 21 dagen na de bevruchting is begonnen te kloppen.

terug naar het overzicht
Een deel van de heftigheid waarmee het abortusdebat momenteel in de VS wordt gevoerd, waait over naar Nederland, si… https://t.co/tzNoWpmbzN   12 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!