Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Chinese onderzoeker: 'Ik heb de eerste genetisch gemodificeerde baby gecreëerd'

28-11-2018

Chinese onderzoeker: 'Ik heb de eerste genetisch
gemodificeerde baby gecreëerd'

 

De Chinese onderzoeker He Jiankui beweert de eerste te zijn die de genen van embryo’s succesvol heeft veranderd voordat een kind werd geboren. In het ongereguleerde proces, kon de onderzoeker volledig in het geheim werken aan kinderen van ouders die niet bekend worden gemaakt.

 

Jiankui’s doel was het resistent maken van de baby’s tegen HIV, pokken en cholera. De hoop was dat dit zou kunnen door het CCR5 gen te elimineren. Ouders van deze kinderen zijn anoniem. Er zou een tweeling geboren zijn uit een van de zeven deelnemende moeders.

 

Uit de data blijkt iets opvallends. Er wordt aangegeven dat er genetische tests zijn uitgevoerd op kinderen van 24 weken en zelfs zes maanden. Het is nog onduidelijk of dit gebeurde na abortus of een miskraam.

 

Genexpert Kiran Musunuru van de universiteit van Pennsylvania noemde het een ‘onvoorstelbaar experiment’ en ‘niet moreel of ethisch verdedigbaar’.

 

Er bestaan ook twijfels of Jiankui’s team de participanten voldoende heeft geïnformeerd over de risico’s en de aard van het experiment. Op de formulieren waarmee toestemming wordt verleend voor het experiment zou hebben gestaan dat het gaat om een ‘AIDS vaccine ontwikkelingsprogramma’. De onderzoeker geeft zelf aan zijn participanten volledig te hebben geïnformeerd.

 

Wesley Smith, van het Discovery Institute, waarschuwt: ‘we hebben nog geen volwaardige reguleringen of wetten om de technologie veilig en ethisch verantwoord te geleiden. Dat betekent ook dat we dit vakgebied nog niet kunnen wegsturen van eventuele schadelijke paden op gebied van zowel wetenschap als maatschappij. Het is zelfs mogelijk dat wetenschappers genetisch gemanipuleerde embryo’s kweken, ze implanteren en vervolgens aborteren om te zien hoe het experiment gewerkt heeft. Het is de vraag of iedereen daarmee kan leven.’

 

bron: Lifesitenews.com

terug naar het overzicht
Nieuwe ontwikkelingen bedreigen het ongeboren leven. Zoals het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoe… https://t.co/OHGA7w7v03   4 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!