Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Duizenden bezorgde burgers lopen de Mars voor het Leven

04-12-2018

Datum Mars voor het Leven 2019: zaterdag 16 november (D.V.).

 

Duizenden bezorgde burgers lopen de Mars voor het Leven

 

De beschermwaardigheid van het leven. Dat was afgelopen zaterdag de inzet van duizenden bezoekers op het Malieveld in Den Haag. SGP en ChristenUnie voegden zich bij de menigte en spraken hen toe. Kees van der Staaij (SGP) sprak moed in: ja, er is meer tegenstand, maar juist dát is een teken dat het bastion van de zelfbeschikking wankelt.

 

Om 11.00 uur begon het veld vol te stromen en een uur later werd aangevangen met psalmen en gezang. Daarna kwamen de sprekers. Joanne’s ervaringsverhaal gaf velen een brok in de keel. De aanleiding voor haar abortus, maar ook de nasleep ervan, geeft zo helder weer dat er nog elke dag vrouwen in de kou worden gezet in Nederland. Een jonge vrouw die wil kiezen voor haar kind, maar het onder druk van anderen uit haar handen laat wegglippen en daardoor met spijt en berouw verder moet leven. Wie kan daar een voorstander van zijn?

 

Maaike Rosendal kwam helemaal uit Canada overvliegen om bij de mars te zijn. Ze gaf een inspirerende toespraak over hoe we het gesprek met anderen aan kunnen gaan. Kan er ook over abortus gesproken worden met iemand die niet gelovig is? Ja dat kan, stelt Maaike. We moeten wel. Op het werk, tussen de schoolbanken en zelfs op straat, zoals Maaike dat in Canada meemaakt met pro-life stichting C.C.B.R. Ze drukte alle mensen die in dialoog willen treden met andersgelovigen op het hart dat het abortusdebat specifiek draait om één vraag: wat is het ongeborene?

 

De schellen van de ogen

Kees van der Staaij sprak over Saulus, die Paulus werd nadat hij het licht had gezien. Zo zette hij de blik op de toekomst. Pro-life groeit, maar ondervindt daardoor ook meer tegenstand. De directeur van de organisator van de mars, Kees van Helden van Schreeuw om Leven, ondervond die tegenstand kort daarvoor van dichtbij. Vijf zelfverklaarde feministen bestormden het podium om hun leus ‘baas in eigen buik’ te scanderen. Het laat goed zien wat voor strijd het dikwijls is, in het zo tolerant geachte Nederland. De ouders van deze feministen kozen niet voor abortus, waardoor ze nu een toekomst en een stem hebben die ze een ander niet gunnen. Daarmee besloot de fractieleider van de SGP dan ook: niet de dood, maar leven heeft de toekomst!

 

De Mars

Om 13.15 uur was het dan zover. De duizenden bezoekers begonnen zich richting de uitgang van het Malieveld te begeven. Helemaal vooraan liep Hanneke, met ‘Amy’ in haar armen. Via een langere route dan vorig jaar, werd er een stille mars gehouden langs de Juliana van Stolberglaan en de Laan van Nieuw Oost-Indië. Voorzien van honderden borden met teksten als ‘Open je ogen voor het ongeboren leven’ en 'Elk leven is beschermwaardig', liep de menigte zonder incidenten door een straffe Haagse zeewind. Zo is er weer aandacht gevraagd voor het levensbegin, voor de waarde van de meest kwetsbare en hulpbehoevende van alle mensen.

 

 

Een andere oplossing

Kees van Helden sloot de podiumactiviteiten af met dank aan God en aan alle betrokkenen. Dit signaal aan de politiek, dat het ongeboren leven beschermwaardig is, werd nogmaals bevestigd. Bij de hulpverleningsafdeling van stichting Schreeuw om Leven, die opereert onder de naam Er is Hulp, komen veel schrijnende hulpvragen binnen. ‘En wat is er dan mooier dan de mogelijkheid om een vrouw een andere oplossing te bieden dan het doden van haar kindje?’, vraagt Kees van Helden aan het publiek. Abortus gaat vaak over het ontbreken van een schuilplaats, zowel voor de ongeborene als de moeder. In dat kader citeerde hij tot slot Psalm 91: ‘Die in de schuilplaats des Allerhoogsten is gezeten, die zal vernachten in de schaduw des Almachtigen.’ Tijdens de mars was er ook een muziek-cd te koop met deze naam. De opbrengsten van ‘De Schuilplaats’ gaan naar Er is Hulp.*

 

* De CD is alsnog te bestellen via info@schreeuwomleven.nl

 

In 2019 wordt de Mars voor het Leven D.V. op zaterdag 16 november gehouden.

 

Het evenement rondom de Mars terugkijken? Zie de opgenomen live-stream hieronder:

 

 

terug naar het overzicht
#PERSBERICHT Schreeuw om Leven De stichting presenteert haar activiteitenverslag en jaarrekening: zeker 50 kindereā€¦ https://t.co/dmxsBNJgDc   10 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!