Skip navigation
?
Onbedoeld zwanger?

Gebedsbijeenkomst op 18 december

Geplaatst op 1 december 2023 in Nieuws.

 D.V. maandag 18 december staan we met een gebedsbijeenkomst stil bij de aanneming van het wetsvoorstel van ‘de wet afbreking zwangerschap’ (WaZ) op 18 december 1981 Door deze wet werd het uitvoeren van een abortus legaal mogelijk in Nederland.

De afgelopen jaren worden er steeds meer drempels rondom abortus weggenomen. Vorig jaar werd de vijfdaagse beraadtermijn afgeschaft en werd de abortuspil via de huisarts beschikbaar. Dit jaar werd het burgerinitiatief ‘abortus is geen misdaad’ behandeld in de kamer. De initiatiefnemers beoogden om abortus uit het wetboek van strafrecht te laten verwijderen. De meerderheid stemde tegen. Dat weerhield kamerlid Ellemeet er echter niet van om een initiatiefwet in te dienen om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te laten verwijderen. Deze recente ontwikkelingen onderstrepen het belang van de gebedsbijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst herdenken wij met elkaar de vele abortussen die naar aanleiding van deze wet zijn uitgevoerd. Ook belijden we hierover schuld. We hopen dit in te vullen door bezinning met verschillende sprekers, gebed en samenzang.

Deze avond zal in ‘het Witte Kerkje’ in Huis Ter Heide plaatsvinden, vanaf 19.00 uur is de kerk open voor inloop en om 19.30 start de gebedsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zullen Ds. J.W. Verboom (predikant PKN te Apeldoorn), Herman Boon (Herman Boon Ministries) en Arthur Alderliesten (directeur Schreeuw om leven) met ons bezinnen over wat deze wet gebracht heeft. Daarnaast zullen de sprekers ons bemoedigen voor de toekomst, zodat we uit mogen zien naar een hoopvolle toekomst voor moeder en kind. Ook bidden we met elkaar om schuld te belijden, en Gods hulp en nabijheid voor de komende periode te vragen. Na afloop van het programma zal er gelegenheid zijn om elkaar door te spreken.

Meer informatie

Aanmelden gebedsbijeenkomst!