Skip navigation
?
Onbedoeld zwanger?

Nieuwe hulpverleningswebsite voor Schreeuw om leven

Geplaatst op 18 april 2024 in Nieuws.

Schreeuw om leven heeft deze week een nieuwe website gelanceerd voor de hulpverlening. Op deze manier wil de stichting groeien naar 1.000 hulpvragen per jaar. De hulpverlening wordt uitgevoerd onder de naam Er is hulp.

Via de website www.erishulp.nl worden de drie hulpverleningsvormen van Er is hulp aangeboden: hulp voor onbedoeld zwangere vrouwen, hulp voor mannen die onbedoeld vader worden en hulp voor mannen en vrouwen die worstelen met de nasleep van een abortus. Verder is er informatie te vinden over alternatieven voor abortus. Ook staan er ervaringsverhalen op de website van hulpvragers van Er is hulp die eerder zijn geholpen.

Arthur Alderliesten, Directeur Schreeuw om leven: ‘De nieuwe website van Er is hulp moet leiden tot meer hulpvragen. Het aantal abortussen steeg de laatste jaren in rap tempo in Nederland. Maar ondertussen werden wij op het internet steeds minder zichtbaar. Door de nieuwe site die voldoet aan de eisen van onze tijd verwachten we beter vindbaar te zijn op internet, zodat we meer vrouwen kunnen helpen. We willen de komende jaren naar duizend hulpvragen toe i.p.v. de paar honderd van nu. De nood is hoog en vrouwen met vragen rond onbedoelde zwangerschap en abortus zijn er. Daarom willen we niet anders dan hen het perspectief op het leven geven en met hen streven naar shalom: harmonie, vrede, heling. Zo komen we op voor het ongeboren leven en bouwen we aan een hoopvolle toekomst voor moeder, als het kan ook de vader, en het ongeboren kind.’

De nieuwe website is de eerste stap van het duidelijk zichtbaar maken van hulpverlening rond onbedoelde zwangerschap en abortus. De website is zo ongecompliceerd mogelijk. Zo kunnen hulpvragers zo snel mogelijk vinden welke hulp er voor hen is en hoe ze deze kunnen krijgen. Zo sluit de website goed aan bij de belevingswereld van de hulpvragers. Daarnaast is er ook informatie voor verwijzers te vinden.