Skip navigation
?
Onbedoeld zwanger?

Schreeuw om leven brengt thema-lesbrief over abortus uit voor groep 7 en 8

Geplaatst op 12 oktober 2022 in Nieuws.

Schreeuw om leven brengt een thema-lesbrief over abortus uit voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Met deze lesbrief, die is ontwikkeld door Driestar Educatief, kunnen leerkrachten zelfstandig aan de slag met hun groep. Qua inhoud en opzet sluiten het aan op de seksuele vormingsmethode ‘wonderlijk gemaakt’.

In opdracht van Schreeuw om leven heeft Driestar Educatief een lesbrief over abortus ontwikkeld. Deze thematische lesbrief is gericht op groep 7 en 8. Leerkrachten kunnen zo zelfstandig met behulp van de lesbrief met het thema aan de slag. De docent krijgt met de lesbrief inhoudelijke informatie aangeleverd, onder meer over wat abortus is, wat de mogelijke gevolgen zijn en hoe we als christen kijken naar abortus. Daarnaast worden er praktische handreikingen gedaan om het gesprek te voeren met de leerlingen. De vorm van een lesbrief biedt hopelijk een veilige setting voor de leerlingen om met hun vertrouwde leerkracht deze kwetsbare onderwerpen te bespreken. De inhoud en opzet van de thema-lesbrief sluit nauw aan op de methode ‘Wonderlijk gemaakt’, gericht op seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie.

Schreeuw om leven roept christelijke basisscholen op om aan de slag te gaan met deze lesbrief. Dit past heel fraai in de Week van het Leven, D.V. 5 t/m 12 november, maar kan natuurlijk ook daarbuiten gebruikt worden. Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om leven: “We hopen kinderen middels deze lesbrief te vormen in het omgaan met onderwerpen als onbedoelde zwangerschap en abortus. Zo zijn zij hopelijk wat voorbereid voor het geval zij er in hun leven mogelijk plotseling mee te maken krijgen. Schreeuw om leven hoopt op deze manier veel kinderen te bereiken met de boodschap dat het leven waardevol is waarmee we verantwoordelijk en voorzichtig hebben om te gaan. Daarom luidt de kernzin van de lesbrief: ‘Al het leven is door God gegeven, kwetsbaar en kostbaar!’”

  • Download hier de lesbrief
  • Download hier de begeleidende powerpoint voor bij de lesbrief

De lesbrief met bijbehorende presentatie is beschikbaar via de methode ‘Wonderlijk gemaakt’, maar kan ook kosteloos hier worden gedownload.