Skip navigation
?
Onbedoeld zwanger?

Schreeuw om leven brengt vernieuwd magazine ‘Leef’ uit

Geplaatst op 3 oktober 2023 in Nieuws.

Schreeuw om leven heeft het magazine Leef vernieuwd. Met de aantrekkelijker en terugkerende vormgeving beoogt de stichting lezers te vormen in hun ambassadeurschap van het ongeboren leven. Het vernieuwde magazine valt samen met de presentatie van nieuwe logo’s. Hiermee wordt verbeeld dat de stichting in een gebroken wereld rond onbedoelde zwangerschap en abortus heelheid wil brengen.

Schreeuw om leven brengt begin oktober een vernieuwd magazine uit. Het magazine Leef verschijnt vijf keer per jaar en bevat vaste rubrieken,  waarin ruimte is voor onder meer een levensverhaal, actuele zaken, het jaarthema, een portret van iemand die zich in het bijzonder inzet voor de pro lifebeweging en een column. Voor de beelden is er pool van zeven fotografen die zich na een oproep in het magazine hebben aangemeld en zijn geselecteerd om passende beelden bij de teksten te verzorgen. Met de nieuwe vormgeving worden leesbaarheid en aantrekkelijkheid verhoogd, met als doel zoveel mogelijk lezers te vormen in hun ambassadeurschap van het ongeboren leven. Schreeuw om leven streeft immers naar een samenleving waarin abortus onnodig en ondenkbaar is. Een samenleving waarin het ongeboren leven niet wordt gedood, maar juist recht op leven wordt gegund.

In de jongste editie van Leef wordt ook de nieuwe huisstijl gepresenteerd met de vernieuwde logo’s van Schreeuw om leven en de hulpverleningstak Er is hulp. Beide logo’s zijn rond. De ronde vorm staat al sinds mensenheugenis voor heelheid, heling. De logo’s verbeelden het antwoord dat Schreeuw om leven geeft aan een wereld waarin zonde en gebrokenheid ons tegemoet komen rond het ongeboren leven en abortus.

In de nieuwe versie van Leef zijn onder meer bijdragen opgenomen van Chris Stoffer, Mirjam Bikker, komt het jaarthema abortus en recht terug in een artikel over het recht van de man en wordt de pro lifeadvocaat Max Vermeij geportretteerd.

De vernieuwde Leef is ook digitaal te lezen via www.schreeuwomleven.nl/leef. Het magazine is gratis voor wie betrokken is op het werk van Schreeuw om leven en aan te vragen bij de stichting.