Skip navigation
?
Onbedoeld zwanger?

Schreeuw om leven op school

Houd een spreekbeurt over Schreeuw om leven!

Schreeuw om leven heeft speciaal voor leerlingen een spreekbeurtpakket ontwikkeld. Met dit pakket krijg je informatie over Schreeuw om leven, het ongeboren leven, onbedoelde zwangerschap en abortus. Als je het pakket via onze webshop bestelt ontvang je gratis materialen om te gebruiken en uit te delen tijdens je spreekbeurt.

 

 

Meer informatie

 

Nodig een spreker uit!

Wilt u uw leerlingen meer leren over de waarde van het ongeboren leven en het belang van het beschermen ervan? Schreeuw om leven vertelt hier graag meer over tijdens een gastles of presentatie! Klik hier voor meer informatie over gastlessen en presentaties.

Neem vrij blijvend contact met ons op over de mogelijkheden!

 

Thema lesbrief abortus (groep 7-8)

In opdracht van Schreeuw om leven heeft Driestar Educatief een lesbrief over abortus ontwikkeld. Deze thematische lesbrief is gericht op groep 7 en 8. Leerkrachten kunnen zo zelfstandig met behulp van de lesbrief met het thema aan de slag. De docent krijgt met de lesbrief inhoudelijke informatie aangeleverd, onder meer over wat abortus is, wat de mogelijke gevolgen zijn en hoe we als christen kijken naar abortus. Daarnaast worden er praktische handreikingen gedaan om het gesprek te voeren met de leerlingen. De vorm van een lesbrief

biedt hopelijk een veilige setting voor de leerlingen om met hun vertrouwde leerkracht deze kwetsbare onderwerpen te bespreken. De inhoud en opzet van de thema-lesbrief sluit nauw aan op de methode ‘Wonderlijk gemaakt’, gericht op seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie.

Meer informatie