Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Vacatures vrijwillige functies

Klopt jouw hart ook voor het ongeboren leven en wil je een bijdrage leveren aan de bescherming ervan? Wil je er graag zijn voor vrouwen die worstelen met een onbedoelde zwangerschap of met de nasleep van een abortus? Word dan vrijwilliger bij Schreeuw om leven.

Evenementenvrijwilliger
Als evenementvrijwilliger ben je beschikbaar om in onze stand op verscheidene beurzen bezoekers te woord te staan en materialen uit te delen. Tijdens de Mars van het Leven zijn er verscheidene rollen die door vrijwilligers vervuld worden.
Meld je hier aan als evenementenvrijwilliger.

Kantoorvrijwilliger
Een kantoorvrijwilliger helpt op het kantoor in Hilversum met ondersteunende taken. Rond evenementen help je om materialen klaar te maken, het versturen van poststukken, e.d.
Meld je hier aan als kantoorvrijwilliger.

Waker
Wakers zijn present bij een abortuscentrum. Een of meerdere keren per maand is Schreeuw om leven present bij abortuscentra door het hele land. Het doel van het waken is opkomen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven en het attenderen op hulp bij onbedoelde zwangerschap door Er is hulp. Dit wordt gedaan door middel van het verstrekken van flyers en andere materialen en het aangaan van gesprekken.
Meld je hier aan als waker.

Spreker
Een spreker draagt de missie en visie van Schreeuw om Leven uit en verzorgt inhoudelijke bijdrages op verschillende soorten bijeenkomsten, zoals gemeenteavond, gastles op een middelbare school, een jeudclub, etc. Hiervoor ontvang je voordat je gaat starten als spreker training.
Meld je hier aan als spreker.

Hulpverleningsvrijwilliger
Telefonie
Je gaat meedraaien, na een intensieve training gevolgd te hebben, in een team van vrijwilligers die 24/7 de telefoon bevrouwen. Deze hulplijn is bereikbaar voor vrouwen en mannen die bellen met vragen naar aanleiding van een onbedoelde zwangerschap. Door jouw nabijheid en empathisch vermogen ben je aanwezig op een heel cruciaal moment in het leven van een vrouw en/of man. Let op: wij zoeken voor deze functie vrouwen tussen de 25 en 65 jaar.

Meld je hier aan als telefonisch vrijwilliger voor de hulplijn.

E-mail
Je gaat meedraaien, na een intensieve training gevolgd te hebben, in een team van vrijwilligers. Je beantwoordt de vragen van vrouwen die onbedoeld zwanger zijn die via de mail contact met ons opnemen. Let op: wij zoeken voor deze functie vrouwen tussen de 25 en 65 jaar.
Meld je hier aan hulpverleningsvrijwilliger 'mail'.

Buddy
Je helpt een vrouw of meisje die onbedoeld zwanger is, dat meer hulp nodig heeft dan op afstand geboden kan worden.  Hiervoor zoeken wij in het hele land mensen die beschikbaar zijn om een vrouw enkele maanden tijdens haar zwangerschap tot aan meestal een jaar na de geboorte ondersteunen.
Let op: wij zoeken voor deze functie vrouwen tussen de 25 en 65 jaar.
Meld je hier aan als buddy.

Vrijwilliger post-abortus traject
Je begeleidt iemand die last heeft met de nasleep van abortus.
Let op: wij zoeken voor deze functie vrouwen tussen de 25 en 65 jaar.
Meld je hier aan als vrijwilliger post-abortus traject.

 

Andere talenten in zetten

Sluiten de bovenstaande vrijwilligersfuncties niet bij je aan, maar wil je je wel inzetten voor het ongeboren leven?
Je kunt ons altijd benaderen met een voorstel voor wat jij graag zou willen bijdragen. Dan bezien we graag met elkaar wat de mogelijkheden zijn.
Klik hier om je open sollicitatie te versturen.

Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving
20 september 2023

Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving

In oktober 2021 hebben de fractieleiders van de meerderheidspartijen van het Belgisch parlement een studie en evaluatie gevraagd aan de Belgische universiteiten over de praktijk en de wetgeving van de vrijwillige zwangerschapsafbreking. Daarvoor werd een wetenschappelijk comité opgericht dat in april haar aanbevelingen en conclusies publiceerde.

Marsch für das Leben in Berlijn
18 september 2023

Marsch für das Leben in Berlijn

Zaterdag 16 september werd in Berlijn de 19e Marsch für das Leben gehouden. Gelijktijdig vond dezelfde demonstratie voor het eerst plaats in Keulen. In totaal waren er 7.000 deelnemers aanwezig om op te komen voor het ongeboren leven. In beide steden waren tegendemonstraties.

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig
1 september 2023

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig

Trudy Dehue (1951) publiceerde dit voorjaar het boek ”Ei, foetus, baby. Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap”. Het is een interessant boek voor wie zich, juist vanuit christelijk perspectief, bezighoudt met thema’s als onbedoelde zwangerschap, abortus en moederschap. In het Reformatorisch Dagblad van 1 september 2023 schreef Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om leven, er een recensie over.

Blijf op de hoogte!