Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Vacatures vrijwilligerswerk

Schreeuw om Leven zet zich in voor een menswaardige en hoopvolle toekomst voor moeder én kind, en streeft naar een samenleving waarin abortus onnodig en ondenkbaar is. We willen voorkomen dat ongeboren leven gedood wordt. We bieden psychosociale en praktische hulp aan vrouwen die onbedoeld zwanger zijn. Ook na een abortus zijn we er voor hen die ondersteuning en hulp nodig hebben. We willen Gods liefde voor het kwetsbare merkbaar laten zijn, en waar mogelijk heling bieden in Christus' naam.

Klopt jouw hart ook voor het ongeboren leven en wil je een bijdrage leveren aan de bescherming ervan? Wordt dan vrijwilliger! Er zijn verschillende vacatures voor vrijwilligers beschikbaar. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties binnen Schreeuw om Leven.

Vrijwilligers functies - Schreeuw om Leven

Als vrijwilliger voor Schreeuw om Leven ben je werkzaam op het gebied van maatschappijbeïnvloeding en ondersteunende processen.

 • Evenementvrijwilliger
  • Beurzen:  Als beursvrijwilliger ben je beschikbaar om in onze stand op verscheidene beurzen bezoekers te woord te staan en materialen uit te delen. Meld je hier aan als beursvrijwilliger!
  • Mars voor het Leven: Tijdens de Mars van het Leven zijn er verscheidene rollen die door vrijwilligers vervuld worden, op deze manier kan de Mars voor het Leven goed georganiseerd worden.
 • Kantoorvrijwilligers: Je helpt op kantoor met ondersteunende taken. Rondom evenementen help je om materialen klaar te maken. Daarnaast help je met versturen van poststukken en het onderhouden van het kantoor. Aanmelden als kantoorvrijwilliger? Klik dan hier!
 • Waker: Je bent present bij een abortuscentrum. Een of meerdere keren per maand zijn we vanuit Schreeuw om Leven present bij abortuscentra door het hele land. Het doel van het waken is opkomen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven en het attenderen op hulp bij onbedoelde zwangerschap. Dit wordt gedaan door middel van het verstrekken van flyers en andere materialen en het aangaan van gesprekken. Klik hier om je aan te melden als waker!
 • Spreker: Je draagt de missie en visie van Schreeuw om Leven uit en verzorgt bijdrages op verschillende soorten bijeenkomsten. Hiervoor ontvang je voordat je gaat starten als spreker training. Klik hier om je aan te melden als spreker!

Vrijwilligersfuncties - Er is Hulp

Er is hulp, de hulpverleningsafdeling van Schreeuw om Leven, verleent hulp aan onbedoeld zwangeren en vrouwen en mannen die last hebben van de nasleep van een abortus.

 • Vrijwilligers onbedoelde zwangerschap
  • Telefonie: Je gaat meedraaien, na een intensieve training gevolgd te hebben, in een team van vrijwilligers die 24/7 de telefoon bevrouwen. Deze hulplijn is bereikbaar voor vrouwen en mannen die bellen met vragen naar aanleiding van een onbedoelde zwangerschap. Door jouw nabijheid en empathisch vermogen ben je aanwezig op een heel cruciaal moment in het leven van een vrouw en/of man. Let op: wij zoeken voor deze functie vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. Klik hier om je aan te melden als telefonisch vrijwilliger voor de hulplijn.
  • E-mail: Je gaat meedraaien, na een intensieve training gevolgd te hebben, in een team van vrijwilligers. Je beantwoordt de vragen van vrouwen die onbedoeld zwanger zijn die via de mail contact met ons opnemen. Let op: wij zoeken voor deze functie vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. Klik hier om je aan te melden als mailvrijwilliger.
 • Buddy: Je helpt een vrouw of meisje die onbedoeld zwanger is, dat meer hulp nodig heeft dan op afstand geboden kan worden.  Hiervoor zoeken wij in het hele land mensen die beschikbaar zijn om een vrouw enkele maanden tijdens haar zwangerschap tot aan meestal een jaar na de geboorte ondersteunen. Let op: wij zoeken voor deze functie vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. Klik hier om je aan te melden als buddy.
 • Vrijwilliger post-abortus traject: Je begeleidt iemand die last heeft met de nasleep van abortus. Let op: wij zoeken voor deze functie vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger voor het post-abortus traject.

Andere talenten in zetten

Sluiten de bovenstaande vrijwilligersfuncties niet bij je aan, maar wil je je wel inzetten voor het ongeboren leven?

 • Open sollicitatie: Heb je talenten die je graag wilt inzetten voor de bescherming van het ongeboren leven en denk jij iets voor Schreeuw om Leven te kunnen betekenen? Je kan ons altijd benaderen met een voorstel voor wat jij graag zou willen bijdragen, dan kunnen we samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Klik hier om je open sollicitatie te versturen.
Benoem abortus niet als misdaad
23 mei 2023

Benoem abortus niet als misdaad

Woensdag 24 mei debatteert de Tweede Kamer over abortus dat in Nederland is opgenomen in het strafrecht. De inzet is om abortus uit het wetboek van strafrecht te halen (artikel 296). Dat klinkt misschien sympathiek, maar er zijn goede redenen om het te laten zoals het is. Ter bescherming van zowel de vrouw als het ongeboren leven. Vier aandachtspunten voor dit debat over een fundamenteel onderwerp.

Persbericht: Schreeuw om Leven organiseert symposium 'Recht op leven'
23 mei 2023

Persbericht: Schreeuw om Leven organiseert symposium 'Recht op leven'

Nieuwe ontwikkelingen bedreigen het ongeboren leven. Zoals het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom organiseert Schreeuw om Leven op 16 juni een symposium over ‘Recht op leven’ en de rol van de kerk in de Sint-Janskerk in Gouda. De kerken in Nederland wordt gevraagd zich uit te spreken voor het leven.

Ontwikkelingen rondom embryokweek
24 maart 2023

Ontwikkelingen rondom embryokweek

Misschien dreigt het ongeboren leven in Nederland wel een groter gevaar dan abortus. Dat jaarlijks van ruim dertigduizend ongeboren kinderen het leven wordt beëindigd, is velen onder ons wel bekend. Laten we er ondanks dit getal dat stabiliseert er nooit aan wennen. Maar nog even en dan zet de politiek middels vernieuwde wetgeving de deur open voor het kweken van embryo’s ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek.

Prolife in Oost-Europa
3 februari 2023

Prolife in Oost-Europa

Samen met tientallen leiders van prolifeorganisaties binnen Europa waren we onlangs in Boekarest bijeen om van elkaar te leren en elkaar te bemoedigen. Mijn persoonlijke, voorgenomen doel was geïnspireerd te raken en op een aantal concrete vlakken goede ideeën opdoen voor Schreeuw om Leven. Achteraf moet ik met verwondering vaststellen dat het op een heel andere manier is gebeurd. God gaat Zijn eigen weg. Dat heb ik zelf geleerd in Boekarest, maar bleek ook uit hoe mensen hartstochtelijk zoeken naar het behoud van menselijk leven. En hoe dat werk ook gezegend wordt!

Nieuwe ontwikkelingen bedreigen het ongeboren leven. Zoals het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoe… https://t.co/OHGA7w7v03   4 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!