Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Week van het Leven

Week van het Leven

De bescherming van ongeboren kinderen en betere hulp aan vrouwen die onbedoeld zwanger zijn: daar voeren we ieder jaar campagne voor tijdens de Week van het Leven. Deze week is een initatief van Platform Zorg voor Leven, waarvan ook Schreeuw om leven (bestuurs)lid is.
In 2023 wordt de Week van het Leven gehouden van 4 tot en met 11 november. In de week wordt een grote mediacampagne gehouden met radiospotjes, TV-spotjes, billboards langs snelwegen, advertenties in kranten en berichten op sociale media.
De betrokken organisaties organiseren daarnaast zelfstandig of met elkaar activiteiten. Zo houdt Schreeuw om leven op zondag 5 november de zondag voor het ongeboren leven en op zaterdag 11 november de jaarlijkse mars voor het leven. Houd de agenda van Schreeuw om Leven in de week in het bijzonder in de gaten.

Maak deze campagne met een donatie via deze link.
Klik hier voor meer informatie over de Week van het Leven.

 

 

 

Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving
20 september 2023

Wetenschappelijk comité dringt aan op wijzigingen in belgische abortuswetgeving

In oktober 2021 hebben de fractieleiders van de meerderheidspartijen van het Belgisch parlement een studie en evaluatie gevraagd aan de Belgische universiteiten over de praktijk en de wetgeving van de vrijwillige zwangerschapsafbreking. Daarvoor werd een wetenschappelijk comité opgericht dat in april haar aanbevelingen en conclusies publiceerde.

Marsch für das Leben in Berlijn
18 september 2023

Marsch für das Leben in Berlijn

Zaterdag 16 september werd in Berlijn de 19e Marsch für das Leben gehouden. Gelijktijdig vond dezelfde demonstratie voor het eerst plaats in Keulen. In totaal waren er 7.000 deelnemers aanwezig om op te komen voor het ongeboren leven. In beide steden waren tegendemonstraties.

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig
1 september 2023

Boek over zwangerschap en abortus: beschamend en eenzijdig

Trudy Dehue (1951) publiceerde dit voorjaar het boek ”Ei, foetus, baby. Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap”. Het is een interessant boek voor wie zich, juist vanuit christelijk perspectief, bezighoudt met thema’s als onbedoelde zwangerschap, abortus en moederschap. In het Reformatorisch Dagblad van 1 september 2023 schreef Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om leven, er een recensie over.

Blijf op de hoogte!